Proiect: Noi stații de încărcare pentru mașini electrice, obligatorii

Stații încărcare mașini electrice APIA

Edilii marilor orașe ar putea fi obligați să construiască noi stații de încărcare pentru mașini electrice, potrivit unui nou proiect de lege. Doar în Capitală ar urma să apară 60 de stații.

Proiectul depus deja în Parlament prevede ca fiecare oraș cu o populație de peste 100.000 locuitori să aibă cel puțin cinci stații de încărcare, care pot alimenta câte patru mașini electrice.

Conform datelor centralizate de recensământul din 2011, 19 orașe din România au mai mult de 100.000 locuitori, autoritățile locale urmând să realizeze, în consecință, 95 de puncte de încărcare cu 380 de stații complet noi. Luând în considerare și stațiile existente, românii s-ar bucura de nu mai puțin de 155 puncte de încărcare, cu 620 stații/locuri.

În București, fiecare sector va avea obligația să construiască cel puțin zece puncte de încărcare, cu câte patru stații. În total, locuitorii Capitalei ar urma să aibă la dispoziție nu mai puțin de 60 de puncte de încărcare cu 240 de stații.

Și asta nu e tot. Proiectul de lege obligă, de asemenea, fiecare benzinărie cu cel puțin 16 pompe de alimentare să amenajeze cel puțin două puncte de încărcare cu câte două stații fiecare.

Dacă va trece de Senat și, apoi, de Camera Deputaților, for decizional, proiectul de lege ar urma să impună drept termen limită pentru realizarea noilor stații obligatorii de încărcare pentru mașini electrice data de 31 decembrie 2020.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top