Proiect: Proprietarii de mașini electrice, scutiți de taxa de parcare

taxa de parcare

Consiliul Local din municipiul Sibiu a pus în dezbatere un proiect potrivit căruia proprietarii de mașini 100% electrice să fie scutiți de taxa de parcare. În acest moment, pentru a parca în zonele centrale trebuie să achiți o taxă cuprinsă între 1 și 2 lei pe oră.

În acest mod se încurajează achiziționarea de mașini electrice în detrimentul celor poluante, pentru un transport ecologic, prietenos cu mediul înconjurător.

Te-ar putea interesa si

Mașinile abandonate ar putea fi ridicate și vândute de către stat

Proiectul a fost pus în dezbatere de către un consilier PSD pentru a încuraja propulsia electrică în rândul sibienilor.  ”Luând în considerare creșterea accentului pentru dezoltarea tehnologiilor prietenoase cu mediul și încurajarea folosirii mijloacelor de transport acționate electric în detrimentul celor poluante, în vederea încurajării achiziționării și utilizării mijloacelor de transport ecologice, în scopul reducerii emisiilor nocive în atmosferă, protejând astfel mediul înconjurător și sănătatea populației, supunem spre analiză proiectul de hotărâre privind scutirea de la plata tarifului de parcare în toate parcările publice stradale din municipiul Sibiu pentru toate autovehiculele propulsate 100% electric”, se arată în proiect.

Sursa

Adaugati comentariu