Sistem inteligent pentru taxa de pod Feteşti – Cernavodă

Șoferii care tranzitează în mod frecvent Autostrada A2 au parte de vești bune. Guvernul pregăteşte introducerea unui sistem de taxare inteligent pentru taxa de pod Feteşti – Cernavodă. Cozile imense vor deveni, astfel, istorie!

Executivul nu a anunţat, însă, nimic în legătură cu posibila suspendare a taxei pe durata mini-vacanței de 1 Mai. Anul trecut, cei peste 30.000 de turiști care au ales Autostrada A2 pentru a ajunge în stațiunile de pe litoral au fost scutiți de plata tarifelor de traversare a podului peste Dunăre de la Fetești-Cernavodă.

‘Să nu fie mai inteligent (sistemul de taxare – n.r.) decât noi, aia e singura problemă. Ca să nu mai fie cozi la bariera de la taxa de pod de la Cernavodă vreau să îl testăm împreună înainte de 1 Mai, ca să fim siguri că funcţionează’, i-a transmis premierul Victor Ponta ministrului Transporturilor Ioan Rus, în şedinţa de Guvern de astăzi, 22 aprilie.

Ioan Rus a precizat că sistemul se află în faza de testare, urmând să devină operaţional pe data de 30 aprilie, la timp pentru mini-vacanţa de 1 mai. ‘Acum este în testare şi, din 30, pe ultima zi (a lunii aprilie – n.r.) funcţionează’.

‘Eu am văzut mai multe lucruri decât dumneavoastră că sunt mai bătrân, dar vreau să văd şi bariera aia că funcţionează fără să mai stau la coadă şi o să vă felicit public pe dumneavoastră şi CNADNR pentru rezolvarea acestei probleme’, a adăugat Victor Ponta.

Adaugati comentariu