Proiect: Șoferii aleg perioada de suspendare a permisului auto

proiect de lege suspendarea permisului auto

Șoferii își vor alege perioada de suspendare a permisului auto, propune un proiect de lege depus în Parlament. Condiția impusă vizează alegerea perioadei efective într-un interval de cel mult un an de la săvârșirea contravenţiei și de la impunerea sancțiunii. 

Propunerea legislativă, inițiată de deputații ALDE Ștefan-Alexandru Băișanu și Adrian Mocanu nu include însă infracțiunile. “Conducătorul auto poate să-și aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenționale pe care a săvârșit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârșirii faptei contravenționale”, precizează proiectul depus.

Măsura ar veni în ajutorul șoferilor profesioniști care riscă să-și piardă locul de muncă în cazul suspendării persmisului și îi protejează pe cei care și-au programat o deplasare cu mașina, iar perioada de suspendare se suprapune cu aceasta.

Proiectul de lege depus în procedură de urgență trebuie supus votului Senatului și Camerei Deputaților și promulgat de președinte înainte de a fi publicată în Monitorul Oficial.

Un alt proiect legislativ aflat în dezbatere este cel care vizează suspendarea permisului de conducere la acumularea a 45 de puncte. La ora actuală, permisul este suspendat la acumularea a 15 punte. Șoferii pot fi sancționați cu suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile, în funcție de fapta săvârșită.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top