Proiecte secrete: A doua generație Mini Countryman

A doua generație a crossoverului Mini Countryman se va prezenta în toamnă, va fi mai mare și mai spațioasă, dar va avea și alte atuuri. 

În 2010, Mini a șocat prin apariția lui Countryman. Era primul Mini de peste 4 metri lungime și primul care putea fi configurat cu tracțiune integrală. Însă în ciuda acestui fapt, a fost una dintre versiunile de succes ale gamei Mini. În 2014, din 302.183 Mini vândute, 106.995 au fost Countryman. Prin comparație, vânzările lui Paceman au reprezentat doar 5% din total, Clubman 4,5%, iar Coupe și Roadster doar 2%. Acesta este motivul pentru care Coupe/Roadster au ieșit din fabricație și soarta lui Paceman pare și ea pecetluită în timp ce Clubman s-a transformat total într-un model mult mai practic și mai spațios. De la lansarea sa în 2010, Countryman s-a vândut în 415.000 exemplare.

Așa cum dimensiunile lui Clubman au crescut spectaculos cu 27 cm în lungime și cu 9 cm în lățime, și viitorul Mini Countryman va fi mai mare. Ne așteptăm la o creștere a lungimii de circa 20 cm, astfel că viitorul Countryman va avea în jur de 4,30 metri, păstrând în același timp distanța față de noul BMW X1 (4,44 metri).

mini-countryman2

Ca și noile Mini, Mini Clubman, BMW Active Tourer și X1, noul Countryman va fi construit pe platforma modulară UKL, astfel că gama de motoare va fi formată din noile propulsoare diesel și pe benzină cu 3 și 4 cilindri. Spectrul de putere va oscila între 102 și 192 CP la benzină și 95 și 170 CP la diesel. În plan se află și o versiune JCW de circa 231 CP. Cutia manuală e standard, cea automată fiind opțională, iar tracțiunea integrală va fi oferită la versiunile mai puternice. Volumul standard al portbagajului va crește cu 100 de litri până la 450 litri, astfel că noul Countryman va oferi cel mai mare portbagaj din gama Mini (Clubman 360 litri).

Partea frontală va fi dominată de noua grilă hexagonală în locul celei trapezoidale și se va renunța și la barele orizontale, în timp ce grila inferioară va avea mai mult crom și va crea o impresie vizuală mai puternică. Ca și la actuala generație, forma farurilor va fi total diferită de a altor modele Mini.

Adaugati comentariu