PROIECTE SECRETE: VW Polo SUV, fratele mai mic al lui Tiguan

VW Polo SUV intră în hora SUV-urilor de clasă mică, care se bucură de o popularitate în plin avânt. Segment ce a crescut constant timp de un deceniu, acesta va fi, însă, explorat de Volkswagen abia din 2018.

Succesul atins în ultimii ani de crossoverele de clasă mică a aprins imaginația Volkswagen, care se pregătește să lanseze nu doar propria interpretare a conceptului de SUV de oraș, sub forma viitorului Polo SUV, ci și câte un model corespondent pentru fiecare dintre mărcile grupului.

La Geneva, VW a adus conceptul T-Cross Breeze, precursorul noului crossover de clasă mică al mărcii, derivat din viitoarea generație Polo. Adăugați un plafon, eliminați câteva dintre exagerările stilistice tipice unui show-car și aveți în față modelul de serie care va aduce, din 2018, VW în arena SUV-urilor citadine, imediat după debutul unui Seat similar, în 2017.

vw-polo-suv-1

În versiunea finală de serie, Polo SUV ar putea fi puțin mai mic decât cei 4,13 m afișați de conceptul T-Cross Breeze. Posibila reducere a lungimii ar urma să poziționeze mai clar noul model în gama VW, care, tot din 2018, ar urma să includă și un crossover compact de maximum 4,30 m, derivat din Golf și mai mic decât Tiguan (vezi caseta). În termeni stilistici, Polo SUV va respecta direcția trasată de noul Tiguan, de la care va prelua liniile angulare elegante și calandrul cromat încadrat de blocuri optice fine. Inclusiv profilarea panourilor laterale ale caroseriei va fi similară, cu partea inferioară a acestora ușor curbată urmând silueta pasajelor proeminente ale roților.

Hayonul decupat amplu va integra o pereche de stopuri angulare dispuse pe orizontală, iar imaginea tinerească a modelului va fi accentuată de contrastul dintre nuanțele exterioare vii și ornamentele de culoare neagră ce îmbracă partea inferioară a caroseriei.

vw-polo-suv-2

Conceptul prezentat la Geneva era animat de un turbo cu trei cilindri și 110 CP din familia TSI, însă, gama de motorizări va fi bineînțeles mult mai generoasă, în ton cu paleta disponibilă și în cazul lui Polo cu trei și cinci uși. Nu trebuie abandonată nici ideea unei versiuni cabrio. Șefii VW nu au exclus categoric posibilitatea intrării în producția de serie a conceptului T-Cross Breeze. Totul depinde de succesul noului curent al crossoverelor cabrio, o nișă în nișă inaugurată de Range Rover Evoque, și de succesul comercial al acestuia.

Adaugati comentariu