Project Maybach – o nouă specie

Project MAYBACH, autoexpert.ro

Ți-ai cumpăra așa ceva? Project Maybach e doar un concept-car la care a pus umărul regretatul designer Virgil Abloh. Totuși, modelul trădează intenția nemților de a aborda și alte segmente. Sigur, acest segment a mai fost atacat în trecut, dar sub altă formă.

Acesta este un crossover-coupe cu profil de off-roader. A fost desenat de regretatul Virgil Abloh, creatorul colecțiilor pentru bărbați Louis Vuitton. Acesta a fost primul designer de culoare cu rol determinant în industrie, și a murit săptămâna aceasta, la 41 de ani, răpus după o luptă de 2 ani cu o formă rară de cancer. A colaborat cu designerul șef Mercedes-Benz, Gorden Wagener, în mai multe proiecte, printre care și acest Project Maybach.

Virgil Abloh autoexpert.ro

Forma de crossover-coupe a fost abordată prima dată de supercarul Mega Track de la Aixam (foto jos), dar în acel caz era vorba despre performanțe dinamice maxime. Garda la sol, de până la 33 cm, combinată cu motorul V12 poziționat în spate, îi permiteau să abordeze porțiunile off-road cu viteză maximă.

Mega Track by Aixam autoexpert.ro

Project Maybach – detalii constructive

În cazul lui Project Maybach e, însă, altceva. Neamțul are propulsie pur electrică, și un aspect de vehicul de safari. Vine cu anvelope masive și cu o suprastructură ce permite transportul bagajelor pe plafon. Capota lungă a motorului are rol funcțional. Sub învelișul său transparent găzduiește celule fotovoltaice, care îi permit să crească autonomia. Totodată, scaunele se extind spre spate, formând suprafețe complet plane. În cazul în care vrei să dormi în mașină în timpul expediției.

Simplitatea liniilor este izbitoare, dar efectul final dramatic arată câte se pot obține cu puține artificii de design. Cupola este complet vitrată și tratată împotriva efectului de seră. Deși nu pare, vehiculul este lung de aproape 5,8 metri.

Project MAYBACH, autoexpert.ro

În memoria lui Abloh, Mercedes-Benz expune vehiculul timp de două zile în Florida. În prima zi, studenții școlilor locale de design au acces exclusiv la vehicul.

via Daimler Media

Adaugati comentariu