Proleasing Motors, după primele 6 luni ale anului: depășirea targetului pentru vânzările Ford și o nouă distincție Best BMW Dealer in Customer Care in Romania

Ford-Proleasing
  • Creștere de 17,5% pentru vânzările Ford, față de aceeași perioadă a anului 2017, și de 88% pentru Hyundai, de la preluarea dealership-ului Automar de către Proleasing Motors, în ianuarie 2018.
  • BMW Proleasing Motors va depăși anul acesta 1.000 de automobile vândute, pe parcursul celor 5 ani de activitate.
  • 2,5 milioane lei investiți în primele 6 luni ale anului in dezvoltarea infrastructurii business-ului Proleasing.

Proleasing Motors, dealer autorizat pentru mărcile Ford, BMW, Hyundai, și dealer auto rulate, încheie primul semestru al anului 2018 cu creșteri semnificative pe toate liniile de business, cât și cu reinnoirea titulaturii de Best BMW Dealer in Customer Care. Astfel, Proleasing Motors a devenit primul dealer BMW din România care a reușit performanța de a obține aceasta distincție pentru doi ani consecutiv.

Dealership-ul BMW Proleasing Motors este recunoscut astfel, pentru a doua oară în mod oficial, pentru atenția pe care o acordă clienților – de la momentul consilierii in achiziția automobilului potrivit, până la experiența livrării, dar și post-vânzare. Distincția recompensează eforturile constante pe care compania le depune în construirea unei politici comerciale ce situează clienții pe primul plan.

Service-BMW-Proleasing

“Relația pe care o construim cu clienții a fost întotdeauna o prioritate pentru noi și, în acest sens, am realizat că micile detalii pot face diferența pe termen lung. De la atmosfera din showroom, la atitudinea prietenoasă a echipei comerciale, la cunoștințele pe care consilierii le au, dar și la capacitatea de a le transmite mai departe către fiecare client, de o manieră personalizată. Dar secretul succesului nu este acesta, ci mai mai ales faptul că suntem într-o permanentă competiție cu noi înșine, că ne propunem să ne autodepășim cu fiecare zi”, spune Lucian Alexe, Directorul General Proleasing Motors.

 2018 aduce creșteri semnificative în vânzarea de automobile. Modelele preferate de clienți

 Grupul Proleasing, activ de 17 ani pe piața auto, încheie primul semestru din 2018 conform cu previziunile de creștere realizate la începutul anului. Proleasing Motors a depășit astfel pragul de 670 de automobile noi și rulate livrate, prin cele 5 centre integrate din județele Prahova, Buzău și Dâmbovița – trei dealershipuri autorizate Ford, un dealership BMW și unul Hyundai.

 Cea mai dinamică evoluție a fost înregistrată de către divizia de automobile noi Ford, printr-un total de 503 unități livrate, cu 17,5% mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2017. Printre modelele preferate de clienți se numără Focus și Transit, urmate de SUV-urile EcoSport și Kuga. Tot Ford Kuga au preferat și clienții dealership-ului de automobile rulate, modelul fiind pe primul loc în vânzările acestuia din 2018.

Semnificativă este și creșterea Hyundai Proleasing Motors, cel mai nou dealership din familia Proleasing Motors, achiziţionat la începutul anului 2018. Acesta a înregistrat in vânzări care însumează o creștere de 88% față de întreg anul 2017, cu 46 de modele comercializate din ianuarie până în prezent. Dintre acestea, 78% dintre clienți au preferat motorizările pe benzină, 19% pe cele diesel, iar 3% pe cele hibrid.

În showroom-ul BMW, cele mai căutate modele au rămas, în continuare, BMW X5, pentru al 3-lea an consecutiv, urmat de BMW X6 și BMW X3. În cei 5 ani de la infiintarea dealershipului, BMW Proleasing Motors a livrat către clienții săi un număr de peste 900 de unități, anul acesta fiind estimată depășirea pragului de 1.000 automobile livrate.

BMW-Proleasing

 Evoluție dinamică și pe diviziile de aftersales 

Primele 6 luni ale anului 2018 au adus un total de peste 10.000 de intrări service, în cele 5 ateliere autorizate din Prahova, Buzău și Dâmbovița.

Astfel, divizia Ford Service, cu 17 ani vechime pe piața auto regională, a înregistrat un număr de 5.161 de intrări în service. Aceasta a fost urmată de Hyundai Service, cu 3.500 de intrări și o medie de 1.800 de ore lucrate lunar. Nu în ultimul rând, divizia BMW Service a comercializat cel mai mare număr de piese de schimb dintre toate segmentele Proleasing Motors – peste 10.000.000 – cu 17% mai mult decat in prima jumătate a lui 2017. La nivel operațional, creșterea este de 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 2.112 intrări în service, și cu 18% mai multe ore lucrate lunar.

Investiții în extinderea businessului Proleasing Motors

La începutul lui 2018, Proleasing Motors a făcut un pas important în dezvoltarea serviciilor sale, prin achiziția Automar Ploiești și adăugarea brandului Hyundai în portofoliul de vânzări. Odată cu această extindere, distribuţia de autovehicule noi se desfăşoară astăzi în 5 showroom-uri (trei dealership-uri Ford, un dealership BMW și unul Hyundai) – din Ploieşti, Buzău şi Târgovişte, iar pentru activitatea de aftersales sunt alocate 5 ateliere specializate, cu un număr total de 65 de posturi de lucru. Acest lucru și la creșterea numărului de angajați, astfel ca echipa Proleasing numără în prezent 147 de persoane. Dintre aceștia, 93 fac parte din componenţa departamentelor de aftersales.

Primele 6 luni ale anului au adus grupului Proleasing Motors o cifră de afaceri de 78.111.075 lei, în creştere cu 17,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, un profit net de 2.200.000 lei și 2.500.000 lei investiți în clădiri, programe, și echipamente de lucru.

***

Despre Proleasing Motors.

Proleasing este brandul din spatele unui grup de companii, cu activitate în domeniul leasing-ului (ProLeasing IFN), vânzării și reparației auto, dealer și service autorizat pentru mărcile Ford, BMW şi Hyundai (Proleasing Motors).

Pe parcursul a 17 ani de activitate, Proleasing a câștigat de 4 ori titlul de Chairman Award – cea mai înaltă distincție pentru dealerii din rețeaua Ford, a fost desemnat dealerul anului 2016 și 2017 în Customer Care – în rețeaua națională BMW, a fost numit Campion în Business al anului 2016, cât și de 12 ori Laureat al Topului Firmelor Prahovene, unde a fost distins cu Prima Poziție în categoria companiilor medii.

Până la adăugarea brandului Hyundai în portofoliu, Proleasing Motors a derulat activități de vânzare și reparație în 3 centre autorizate Ford, din Ploiești, Buzău și Târgoviște și un centru integrat BMW, deschis în anul 2013. În anul 2016 a fost lansată o divizie independentă de comerț cu automobile rulate, iar în 2017 compania a demarat promovarea mai multor platforme online de comerț cu piese de schimb și accesorii originale. Din 2018, Proleasing Motors devine dealer autorizat Hyundai şi adaugă încă un service auto multimarcă în portofoliu.

Sediul central Proleasing Motors este localizat la ieşirea din Ploieşti spre Buzău, pe strada Şoseaua Ploieşti-Buzău, Nr. 505, DN1B.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top