Proprietarii de mașini electrice Volkswagen din România vor avea acces gratuit la stațiile de încărcare Renovatio

BMW i3 vs VW e-Golf

Volkswagen a extins parteneriatul de colaborare cu Renovatio și a anunțat intenția de a include în rețeaua Renovatio e-charge punctele de alimentare electrică deținute de dealerii proprii. Volkswagen va oferi acces gratuit tuturor clienților săi la stațiile de încărcare dezvoltate și operate de Renovatio.

Volkswagen anunță extinderea parteneriatului semnat cu Renovatio, dezvoltatorul primei rețele publice de stații de alimentare destinată vehiculelor electrice, prin includerea stațiilor de încărcare instalate la dealerii proprii în rețeaua Renovatio e-charge. Mobilitatea electrică este una din direcțiile strategice ale mărcii, ca o soluție de decarbonizare a transportului urban. Începând cu a doua jumătate a anului, clienții noi Volkswagen vor avea acces gratuit în toate stațiile rețelei e-charge timp de un an de zile, în limita a 10.000 km.

Reteaua Renovatio e-charge se va extinde în următorul an cu cel puțin 70 de noi stații de încărcare rapidă, iar Volkswagen va pune la dispoziție un model cu propulsie alternativă, e-Golf, pentru a însoți echipele Renovatio pe întreg parcursul proiectului și a oferi ajutor în operațiunile de instalare și testare a stațiilor de încărcare.

Începând cu anul 2017 Renovatio este implicată într-un parteneriat care vizează construcția a 69 de stații de încărcare rapidă (50kW DC) și 4 ultra-rapidă (min 150kW DC) în România și Croația. În țara noastră, proiectul prevede instalarea unui număr de 56 de stații de încărcare noi, dintre care trei vor permite o încărcare ultra-rapidă. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport, și Volkswagen este unul dintre susținătorii acestui proiect.

“Nu ne rezumăm doar la a comercializa autovehicule electrice. Considerăm că este datoria noastră să ne implicăm în dezvoltarea infrastructurii. Încă din 2015 am instalat la sediul nostru prima stație fast charge 50kW din România, cu acces gratuit pentru clienții Volkswagen. Renovatio este de trei ani un partener de încredere care a făcut eforturi uriașe pentru dezvoltarea infrastructurii pentru vehicule electrice. Ne bucurăm să le putem fi alături”, declară Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen. “Fără îndoială, mașinile electrice sunt soluția de mobilitate a viitorului; deși piața este încă la început, ne așteptăm ca acest segment să crească exponențial în următorii ani”, a adăugat Bogdan Florea.

mașini electrice Volkswagen

Pentru anul 2018, Porsche Romania și-a propus să livreze 500 autovehicule electrice și să continue instalarea stațiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice în rețeaua proprie, astfel încât în cel mult doi ani toți dealerii Porsche România să ofere soluții de încărcare. În prezent, în reţeaua de distribuitori ai mărcii Volkswagen există optsprezece puncte de încărcare, disponibile atât prin cei opt parteneri de mobilitate electrică şi plug-in hybrid, cât şi prin punctele proprii. Aceste stații de încărcare vor intra în rețeaua Renovatio în viitorul apropiat ele putând fi accesate gratuit de către toți clienții Volkswagen, aceeași facilitate fiind extinsă, timp de 1 an de zile, către toți posesorii de vehicule electrice, indiferent de marcă.

mașini electrice Volkswagen“Credem într-un viitor în care mobilitatea electrică va reprezenta principalul mod de transport urban, și nu numai. Am investit și vom continua să investim masiv în dezvoltarea infrastructurii de stații de încărcare pentru vehiculele electrice. Proiectul depus anul trecut în cadrul Programului CEF Transport, și pentru care am primit co-finanțare, ne permite să accelerăm implementările, să acoperim cât mai bine coridoarele principale de transport pan-europene și să fim încrezători că putem atinge ținta noastră de peste 100 puncte de încărcare rapidă până la sfârșitul anului 2020. Un aspect important în cadrul proiectului îl reprezintă interconectarea rețelei Renovatio e-charge cu celelalte rețele din Europa, prin intermediul soluțiilor de e-roaming dar și prin parteneriate bilaterale. Astfel, clienții e-charge se vor bucura de acces la peste 60.000 de puncte de încărcare”, precizează Alexandru Teodorescu, Managing Partner al diviziei de electro-mobilitate din cadrul grupului Renovatio.

Prima staţie de încărcare rapidă (50kW DC) din România a fost instalată de Renovatio în anul 2015 la sediul Porsche România, importatorul general Volkswagen.

În cadrul Salonului Internațional de Automobile București Volkswagen a anunțat, de asemenea, că intenționează ca în a doua jumătate a acestui an să lanseze spre comercializare pentru piața din România stații de încărcare pentru utilizatorii casnici, produse de către Porsche Holding sub brandul propriu, Moon.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top