Protecţia jantelor

Am utilizat pentru o perioadă un spray destinat protecţiei jantelor metalice prin acoperire cu vopsea argintie.

Spray-ul de protecţie este comercializat în ţară prin magazinele auto şi ale benzinăriilor. Operaţiunile de pregătire şi vopsire a jantelor metalice cu acest produs se pot executa cu uşurinţă de orice automobil.

Pregătirea jantei
Se curăţă janta de rugină sau de resturile de vopsea,  se înlătură noroiul şi murdăria, se clăteşte şi se usucă. Înainte de aplicarea spray-ului anvelopa se acoperă cu o bandă de hârtie sau de carton ce se fixează cu scotch (bandă adezivă) pentru a nu o murdări. 

Vopsirea jantei
Se agită spray-ul timp de două minute pentru omogenizarea soluţiei. Se scoate capacul acţionând cu ajutorul unei şurubelniţe pe partea laterală a acestuia. Se face o probă de pulverizare pe o bucată de carton, de la o distanţă de 20-25 cm, pentru a observa dacă soluţia s-a omogenizat suficient şi nu apar cocoloaşe de vopsea. Dacă este necesar, pentru omogenizare, se mai agită recipientul timp de două minute. 

Se aplică prin pulverizare pe janta curată un strat subţire cât mai uniform. Se lasă să se usuce timp de cinci minute şi se repetă operaţiunea. Dacă se observă că au rămas zone acoperite neomogen cu vopsea, se repetă operaţiunea de pulverizare fină doar asupra acestora. Se lasă să se usuce timp de 10-15 minute. 

Pentru asigurarea unui luciu deosebit şi a unei durabilităţi mai mari, după câteva ore de la uscare am pulverizat pe jante şi un strat fin de lac pentru vopsele auto. Stratul de vopsea astfel aplicat a rezistat în condiţii normale de rulaj 5-6 luni după care l-am reînnoit. Am vopsit cu acest produs, cu rezultate la fel de bune, şi capace de roţi argintii zgâriate şi cojite, după ce le-am demontat şi curăţat de murdărie. 

O butelie de circa 400 ml de vopsea este suficientă pentru trei-patru vopsiri complete (când roţile se demontează de pe maşină şi jantele se vopsesc pe ambele părţi) sau cinci-şase vopsiri pe o singură parte a jantelor (la exterior, caz în care nu mai este necesară demontarea roţilor).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top