Protejarea sănătății angajaților prin asigurări private corporate

asigurari private corporate

Asigurările de sănătate corporate sunt unul dintre cele mai dorite beneficii de către angajații români, iar pentru tine, ca angajator, sunt atât un mod de a atrage și reține candidații în cadrul companiei, cât și un mod prin care protejezi angajații de riscurile la care sunt expuși.

Factorii de risc din mediul urban

Viața la oraș are plusurile și minusurile ei, iar oportunitățile de carieră din mediul urban sunt principalul motiv pentru care forța de muncă rămâne în oraș cel puțin până la vârsta pensionării. În tot acest timp, fiecare dintre noi este expus zilnic la diferite riscuri pe care uneori le ignorăm, însă ele continuă să ne afecteze. În rândul factorilor de risc din mediul urban cu impact asupra noastră sunt:

Poluarea

Viața la oraș și aglomerația din zonele urbane vin la pachet cu poluarea aerului și cea fonică, iar efectele asupra stării de sănătate sunt vizibile pe termen lung. Străzi pline în timpul orelor de vârf, noxele eliminate în aer de mii de mașini, poluatorii reprezentați de fabricile industriei locale – toate aceste elemente contribuie la nivelul de poluare a orașului.

E adevărat, puterea ta, ca angajator, e limitată, dar poți să îți asumi partea ta de responsabilitate și să te asiguri că aerul pe care îl respiră angajații tăi în timpul programului de lucru este filtrat, că respectă valorile normale. De asemenea, dacă angajații tăi sunt expuși unui mediu poluat fonic în timpul programului de muncă, ești obligat să le oferi protecția necesară pentru a evita pierderea sensibilității auzului.

Stilul de viață nesănătos

Viața de oraș ne învață să ne mișcăm mai rapid, dar când ajungi să faci totul pe repede înainte, fără momente de respiro, corpul nu uită și la un moment dat va spune stop, indiferent de voința ta. Pentru angajat, e important să îi respecți dreptul la pauză de relaxare și pauza de masă, indiferent de volumul de muncă. În plus, încurajează oamenii să evite mâncarea fast food oferindu-le o bucătărie unde pot să își depoziteze mâncarea la rece sau să o încălzească, dacă nu ai deja un contract cu o companie de catering. De asemenea, încurajează-i să facă mișcare, mai ales dacă desfășoară muncă de birou, să își relaxeze privirea dacă muncesc la calculator.

Viteza de răspândire a bolilor infecțioase

Aglomerația din oraș accelerează viteza de răspândire a virușilor și a bolilor infecțioase. Suntem expuși oriunde mergem – la birou, conducând copiii la grădiniță sau la școală, în magazine, în mijloace de transport în comun. Fără asigurarea unei igiene corespunzătoare și fără un sistem imunitar puternic, starea noastră de sănătate se perimează, iar capacitatea de lucru scade.

Planul de asigurări de sănătate corporate

Chiar dacă starea de sănătate e propria responsabilitate, este în interesul tău să te asiguri că ai angajați sănătoși, cu o stare de spirit bună, astfel încât munca lor să fie la nivelul așteptat de tine. Starea lor de bine se reflectă direct în rezultatele companiei.

Poate până acum ai oferit asigurări de sănătate corporate doar pentru management sau doar o parte de angajați, însă acest beneficiu poate fi extins la nivelul întregii companii, cu beneficii pe măsura investiției:

  • Perioada concediilor medicale scade deoarece angajații vor merge la medic de la primele simptome ale apariției unei afecțiuni.
  • Angajații apreciază preocuparea ta pentru starea lor de sănătate, fiind o metodă de motivare și loializare.

Ca eforturile tale să ajute la atingerea obiectivelor propuse prin investiția făcută în asigurările de sănătate corporate, există câțiva pași pe care Signal Iduna îi recomandă și care te ajută să dezvolți mai ușor un plan pe termen lung:

  1. Analizezi care sunt tipurile de servicii medicale pe care consideri că ar trebui să le incluzi în pachete.
  2. Cercetezi oferta companiilor de asigurări de sănătate corporate și afli dacă se potrivesc nevoilor companiei tale.
  3. Stabilești pachetele de asigurări și componența lor pornind de la nevoile angajaților și bugetul de care dispune compania.
  4. Informezi toți angajații cu privire la beneficiile oferite prin acest beneficiu și menții o comunicare constantă.
  5. Monitorizezi modul și măsura în care beneficiile pe care le oferi sunt utilizare și le ajustezi periodic ca să își păstreze eficiența.

Dacă te întrebi cum să începi căutările, trebuie să știi că prin oferta de asigurări de la Signal Iduna vei avea acces la solutii complexe pentru orice tip de business.
Managerii de HR care au inclus deja acest beneficiu în pachetul de beneficii extra-salariale observă impactul pozitiv asupra rezultatelor angajaților, deci, implicit, asupra celor ale companiei.

Adaugati comentariu