Prototip Polestar 2 cu 476 CP prezentat la Goodwood

Polestar, divizia de performanță a mărcii Volvo, a adus un prototip Polestar 2 electric cu 476 CP la Goodwood Festival of Speed.

Polestar a adus la Goodwood Festival of Speed un prototip experimental electric Polestar 2 construit pentru a demonstra potențialul dinamic al modelului.

Prototip Polestar 2 cu 476 CP

Bazat pe modelului de serie Polestar 2 cu două motoarele electrice și baterie de 78 kWh, prototipul are o caroserie mai lată, iar garda la sol a fost micșorată cu 30 mm. Jantele folosite au 21 inch echipate cu anvelope de performanță Pirelli P-Zero Rosso. Sistemul de frânare Akebono a fost preluat de la modelul Polestar 1.

Printr-un upgrade de software puterea celor două motoare electrice a fost crescută cu 68 CP pentru un total de 476 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/oră nu a fost comunicată oficial, dar se face clar într-un timp mai mic față de cele 4.7 secunde ale modelului standard.

Supranumit Beast, prototipul a fost dezvoltat special pentru evenimentul de la Goodwood. Polestar nu a comunicat dacă are în plan construirea unei variante de serie a modelului performant bazat pe Polestar 2.

Polestar 2, primul model electric a mărcii înrudită cu Volvo, va avea un preț de pornire de 58.800 euro pe piețele din Germania, Belgia și Olanda. Pe lângă aceste țări, noul Polestar 2 va fi lansat și în Norvegia, Suedia și Marea Britanie.

Via Polestar

Adaugati comentariu