Punto Evo EsseEsse sau 180 CP îmbrăcați Abarth

În timp ce micuțul Abarth 500 își primește partea leului în ceea ce privește atenția acordată, n-ar fi indicat să uităm că și pentru fratele său Punto există o versiune Abarth. Exista, pentru că de acum, aceasta va oferi și o evoluție, mai puternică, botezată EsseEsse.

Grande Punto este prezent în oferta Fiat încă din anul 2005, iar în 2009 a primit un upgrade meritat, devenind astfel Punto Evo. Abarth, tunerul de casă Fiat, oferea propria versiune a lui Punto Evo, pentru cei pentru care 500 Abarth era fie prea mic, fie prea drăgălaș, iar de acum, oferta se va îmbunătăți odată cu lansarea versiunii EsseEsse.

În locul celor 165 CP proveniți dintr-o unitate cu patru cilindri supraalimentată, cum era cazul versiunii Abarth Punto Evo, EsseEsse asigură viitorilor proprietari un total de 180 CP la comanda piciorului drept, în special datorită unității de comandă revizuite și a unei turbosuflante mai mare. Sistemul de frânare a fost îmbunătățit de asemenea, ca și arcurile, amortizoarele și pneurile.

Rezultatele acestor modificări sunt: o accelerație de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde și o viteză maximă constructivă de aproximativ 215 km/h. Dar cea mai bună chestie legată de noul kit de performanță EsseEsse este că acesta poate fi comandat separat de mașină, într-un interval de până la un an de la achiziționarea ei. Deși Punto Evo EsseEsse a fost lansat oficial la Paris acum aproape un an, se pare că abia acum pășește hotărât pe piață, iar noi îi urăm un foarte călduros bun venit!

Sursa:
www.autoblog.com
http://www.autoblog.com/2011/07/10/abarth-punto-evo-hits-the-street-in-180-hp-esseesse-trim/

Adaugati comentariu