Rabla 2020, programul începe din martie

Rabla 2020, programul începe din martie

Programul Rabla 2020 va fi demarat din luna martie, a declarat recent Costel Alexe. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a precizat că vor fi disponibile 60.000 de vouchere pentru programul clasic. Pentru Rabla Plus, bugetul va crește la 140 de milioane de lei.

Fostul și actualul premier Ludovic Orban a efectuat recent o vizită la Craiova, la fabrica Ford locală. Oficialul român a fost însoțit de ministrul Mediului, Costel Alexe. Acesta a anunțat în cadrul evenimentului calendarul pentru Rabla Clasic și Rabla Plus pentru 2020.

„Pentru Rabla Clasic ne-am luat angajamentul că vom avea 60.000 de vouchere.  Le vom oferi cetăţenilor pentru achiziţionarea de autoturisme, păstrând aceleaşi valori ca în anul trecut. Iar pentru Rabla Plus, bugetul pentru acest an creşte de la 95 milioane lei la 140 milioane lei. Urmează ca, în acest an, pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare să finanţăm minimum 3.000 de maşini electrice. Se păstrează ca anul trecut valoarea de minimum 10.000, iar dacă mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi voucherul poate ajunge până la 11.350 euro,” a explicat Costel Alexe.

Conform ministrului Mediului, suma acordată drept ajutor de stat pentru achiziționarea unui automobil complet electric este cea mai mare de pe Bătrânul Continent. Anunțul a survenit pe fondul deciziei oficialilor de a iniția programul Rabla 2020 în parteneriat cu Ford, în martie, la Craiova.

Via Ministerul Mediului 

Adaugati comentariu