Rabla Moto, posibil în vigoare chiar din 2020

Rabla Moto, posibil în vigoare chiar din 2020

Programul Rabla Moto – asemănător cu Rabla 2020, dar pentru motociclete – ar putea fi introdus în România chiar din acest an. Acesta ar presupune utilizarea unui voucher Rabla (obținut prin casarea unui autoturism vechi) și pentru cumpărarea de motociclete sau scutere noi.

Pe data de 22 ianuarie a avut loc o întrunire la sediul AFM – Administrația Fondului pentru Mediu – ce a pus în discuție posibilitatea introducerii unui program de tip „Rabla Moto”. Acesta ar putea fi implementat chiar din 2020. Întâlnirea a avut loc la nivel înalt – între Președintele AFM, reprezentanți ai instituției, ai motoADN și membri ai asociațiilor și cluburilor moto din România.

Rabla Moto, impact eco

motoADN – Asociația pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului – a fost instituția care a inițiat în 2019 o petiție de susținere a implementării programului Rabla Moto, aceasta fiind semnată de peste 8000 de persoane. Ideea de bază presupune ca voucherele Rabla să poată fi utilizate și pentru cumpărarea unor motociclete și scutere noi. Asociația estimează că în trecut numeroase vouchere Rabla au rămas nedecontate. Astfel, o extindere cu Rabla Moto ar putea crește impactul asupra beneficiarilor, fără modificări majore ale programului Rabla 2020.

În plus, motoADN estimează un impact pozitiv asupra mediului – eliminând un autoturism uzat și prin înlocuirea lui cu o motocicletă cu poluare redusă. „În cadrul discuțiilor am reușit să recuperăm timpul pierdut (…) Avem acum o promisiune fermă din partea Președintelui AFM și un proiect bine pus la punct pe care l-am transmis spre analiza AFM, împreună cu studii și analize la nivel european și național despre impactul pozitiv al motocicletelor și scuterelor asupra calității aerului”, a explicat Răzvan Pavel, președintele asociației motoADN.

Via motoADN

Credit foto: motoADN

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top