Răcirea mașinii, o problemă de vară

De câte ori nu v-ați urcat în mașina încinsă și nu puteați să puneți mâna pe nimic, darămite să mai puteți să și stați în ea. Acele momente v-au adus aminte că… nu știți exact cum să răciți rapid mașina.
Aerul condiționat crește consumul - Auto Expert

Răcirea mașinii este de regulă o problemă spinoasă pentru că atunci vreți să plecați la drum și nu peste jumătate de oră sau mai cine știe când. Ei bine, avem câteva sfaturi prin care vă puteți rezolva o mare parte a problemei. Nu veți putea pleca instant, dar nici în jumătate de oră. În mai puțin de 5 minute (cu ceva antrenament 3) veți putea porni la drum. Atenție! Unele metode or să pară mai bizare, dar vă asigur că sunt mai mult decât eficiente.

 

Pasul 1 – Prevenția

Răcirea mașinii 2
Dacă aveți schimbătorul de viteze cu metal pe el, atunci acesta se va încinge destul de puternic.

 

Desigur, de obicei vă aduceți aminte de ce puteați face înainte să vă urcați în mașină, nu când coborâți din aceasta. Dar, dacă vă amintiți să faceți câteva lucruri înainte de a pleca de la mașină, cu atât mai bine.

– Rotiți volanul cu 180 de grade, astfel încât partea superioară pe care o folosiți cel mai des când conduceți să stea la umbră. Dacă aveți să puneți și un prosop ceva pe volan, cu atât mai bine. Desigur, dacă aveți parasolar de montat pe parbriz deja ați scăpat de o mare parte a problemei. Nu în ultimul rând, puneți o cârpă și pe schimbătorul de viteze. Dacă este cutie manuală, cu atât mai mult.

– Lăsați toate geamurile coborâte câțiva milimetri sau maxim un centimetru. Curentul de aer ce se va forma va asigura ventilația habitaclului. Aerul care se încinge în interior va putea ieși. Diferența este de aproximativ 10 grade decât dacă nu le lăsați coborâte și, evident, răcirea mașinii se va face mai greu.

Citiți continuarea aici

 

Adaugati comentariu