Raliul CARPAȚI RETRO 2012

In perioada 7-9 septembrie RETROMOBIL CLUB ROMANIA a organizat a XIII-a editie a Raliului CARPATI RETRO. La competitie au participat 30 de echipaje care au luat startul din Bucuresti, Baia Mare, Buzau, Braila, Bacau, Ploiesti, Sfantu Gheorghe si Suceava.

Cea mai lunga distanta a fost parcursa de echipajele care au luat startul din capitala (1.130 km). In Bucuresti startul s-a dat din fata Primariei Sector 2. Prima etapa Bucuresti-Buzau a fost parcursa de toate echipajele in timpul impus (120 minute).

La Buzau a fost efectuata o neutralizare de 30 de minute dupa care sub escorta Politiei Rutiere din Buzau, coloana de automobile a tranzitat orasul. Presa locala a fost prezenta in numar mare, aspect care s-a repetat pe intreg parcursul raliului. La Bacau controlul orar si neutralizarea s-a facut in parcajul unui magazin. Ultima etapa a raliului s-a incheiat la Voronet unde toate cele 30 de echipaje care au luat startul au sosit fara penalizari.

Sambata a fost parcurs un traseu ce cca 150 km care a inclus traversarea Pasului Palma fiind vizitate manastirile Voronet, Moldovita si Sucevita. Traseul montan a oferit peisaje superbe. Doua modele interbelice au facut fata cu brio traseului dificil. Proba speciala de indemanare s-a desfasurat dupa returul la Voronet, fiind arbitrata de domnul, Andrei Savin Stanciu, Presedintele Colegiului de Arbitri FRAS din Botosani.

Castigator al editiei din acest an a raliului a fost echipajul Dan Bonciog/Adrian Grecu (Ford Taunus – 1971) urmat de Bogdan Coconoiu/Andrei Coconoiu (Lancia Fulvia 1,3 S – 1971) si Costel Casuneanu/Maurilio Zani (Porsche 356 – 1955), cele trei echipaje fiind departajate de cate o secunda. Premiul pentru cel mai vechi automobil participant a fost castigat de Dodge DG8 (1931 – echipaj George Danciu/Razvan Badulescu – start din Bucuresti).

La editia din acest an nu s-au inregistrat abandonuri singurele probleme tehnice fiind o pana de cauciuc, o planetara slabita si infundarea repetata a unui filtru de carburant, toate trei rezlovate fara probleme de concurenti. In cadrul festivitatii de premiere au fost acordate diplome si plachete tuturor participantilor, castigatorii primind cupe si sampania oficiala a raliului, lansata la editia din acest an.

La finalul evenimentului participantii s-au declarat unanim incantati de participarea la una din cele mai reusite editii ale Raliului CARPATI RETRO, asa cum au apreciat la unison doi dintre participanti, care au in palmares participarea la 11 respectiv 12 dintre cele 13 editii desfasurate pana in prezent.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top