Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport primesc versiuni plug-in hybrid

SUV-urile Evoque și Discovery Sport primesc versiuni plug-in hybrid cu motor pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri și motor electric amplasat pe puntea spate.

Land Rover mărește gama modelelor Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport cu versiuni plug-in hybrid. Sub indicativul P300e, cele două modele vor folosi un sistem plug-in hybrid format din motorul pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri de 200 CP și un motor electric de 109 CP amplasat pe puntea spate.

Sistemul hibrid livrează o putere totală de 309 CP și oferă un cuplu maxim de 540 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte. Energia electrică este stocată într-o baterie de 15 kWh, ceea ce permite obținerea unei autonomii de 66 km în mod full-electric pentru modelul Evoque PHEV.

Noul Range Rover Evoque P300e poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.4 secunde. În mod electric, viteza maximă ce poate fi atinsă este de 135 km/oră.

Land Rover Discovery Sport P300e accelerează de la 0 la 100 km/oră în 6.6 secunde, iar autonomia în mod full-electric este de 62 km.

Pentru a încărca bateria de 15 kWh, sistemul are nevoie de aproape 7 ore la o priză casnică de 220 V, însă la o stație de încărcare rapidă, bateria poate atinge 80% din capacitate în 30 minute.

Ambele modele au trei moduri de rulare noi: hybrid (sistemul folosește ambele motoare), EV (pentru rulare în mod electric) și save (pentru păstrarea nivelului de energie din baterie).

Test drive Range Rover Evoque P250 AWD

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top