Range Rover hibrid special pentru Regina Marii Britanii

Dacă Papa a renunțat la serviciile fidele ale celor de la Mercedes-Benz pentru papamobilul său și a ales mai nou un Hyundai pentru a îndeplini aceste sarcini, Casa Regală a Marii Britanii e mult mai statornică: ei folosesc modele produse de Land Rover încă din 1953.

De altfel, Regina este recunoscută pentru faptul că îi place să conducă și, deși nu îi este permis s-o facă pe drumurile publice (nu pentru că n-are carnet, ci pentru că e Regină), se știe că are un Land Rover Defender pe care-l mai scoate pe coclaurile domeniului regal.

În cadrul unei vizite oficiale în Cardiff, însă, Regina Elizabeth a doua s-a deplasat cu un Range Rover creat de departamentul Jaguar Land Rover Special Vehicles Operations. Este vorba despre un Range Rover cu ampatament lung și cu propulsie hibridă căruia i-a fost îndepărtat plafonul în partea din spate, astfel încât Alteța Regală să poată sta în picioare în timp ce face cu mâna supușilor săi.

Acest Range Rover este al patrulea vehicul destinat Casei Regale produs de Land Rover, primul datând din 1953 și fiind un Land Rover Series 1. Compania britanică are contracte de exclusivitate nu doar cu Regina Mamă, ci și cu Alteța Sa Ducele de Edinburgh și Alteța Sa Prințul de Wales (nu sunt familiar cu titulaturile, deci dacă nu am nimerit-o cu folosirea majusculelor, îmi cer scuze și sper că voi di scutit de temniță).

 

Adaugati comentariu