Range Rover pregăteşte un nou SUV, poziţionat între Evoque şi Sport

Range Rover îşi extinde portofoliul de modele cu un nou SUV de clasă medie. Poziţionat între actualele Evoque şi Sport, acesta va fi practic un rival direct pentru BMW X3 şi viitorul Mercedes GLC.

Diferenţa notabilă dintre dmensiunile exterioare modeste ale lui Evoque şi cele ceva mai generoase, tipice clasei mari, ale lui Range Rover Sport atestă, într-adevăr, existenţa unui loc rămas încă neocupat în panoplia brandului englez.

Din punct de vedere tehnic, noul Range Rover de clasă medie va fi, cel mai probabil, înrudit cu următoarea generaţie a lui Land Rover Discovery. Astfel, noul SUV va fi construit pornind de la arhitectura modulară a acestuia, aceeaşi platformă care va fi folosită, în diverse declinări de lungime a ampatamentului şi ecartamentelor, de toate modelele companiei, indiferent dacă acestea vor purta sigla Land Rover sau Range Rover.

Ideea unui SUV mai mare decât Evoque a fost confirmată, mai mult sau mai puţin voalat, de directorul de design Land Rover, Gerry McGovern, care a recunoscut, într-un interviu acordat australienilor de la motoring.com.au, că există oportunităţi şi intenţii clare de ocupare a tuturor nişelor neexplorate.

Noul Range Rover de clasă medie ar putea fi prezentat în maximum trei ani, Până atunci, Land Rover are un calendar de încărcat de lansări, cu noul Discovery, respectiv noul Range Rover Evoque Cabrio, aşteptate să debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top