Range Rover SVAutobiography – Lux suprem, la puterea 4×4

Divizia nou-întemeiată Special Vehicle Operations a britanicilor de la Jaguar-Land Rover a prezentat cea mai nouă creaţie: Range Rover SVAutobiography, o declinare de super-lux şi 550 CP a navei amiral.

De altfel, noul Range Rover SVAutobiography devine şi cel mai puternic model din istoria companiei, graţie noii variante a motorizării supraalimentate V8 de 5,5 litri. Cuplul maxim de 680 Nm marchează, de asemenea, un avans notabil de 55 Nm, comparativ cu versiunile existente. Range Rover nu i-a uitat şi pe muritorii de rând, noul nivel exclusivist de echipare urmând să fie oferit şi în compania hibridului SDV6 şi a unităţilor V6 şi V8 mai puţin potente din gamă.

range-rover (5)

Lista dotărilor cu iz de super-lux este una realmente impresionantă. La exterior, Range Rover oferă vopsea metalizată în două tonuri şi un set de jante cromate, cu design special. Adevăratul fast se regăseşte la interior. Bancheta posterioară a fost înlocuită cu două scaune individuale, cu multiple reglaje electrice şi suport extensibil pentru gambe, dotare întâlnită doar la Mercedes-Benz S-Class sau Rolls-Royce. Norocoşii sorţii au la dispoziţie un frigider cu pahare de şampanie integrate, măsuţe rabatabile electric şi ecrane TFT montate în tetiere.

range-rover (4)

Range Rover nu a ignorat nici aspectul practic al maşinii. Podeaua portbagajului placată cu lemn de esenţă nobilă integrează un sistem inteligent de amarare şi încărcare bazat pe o colecţie de traverse din aluminiu şi poate fi extinsă electric, parţial, în afara maşinii. Însă şi mai interesantă este prezenţa unui duo suplimentar de scaune orientate spre spatele maşinii. Escamotabile şi încălzite, acestea răsar din portbagaj la simpla apăsare a unui buton.

Range Rover SVAutobiography va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la New York. Primele livrări vor avea loc în vară.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top