Englezii au aplicat câteva modificări de substanță modelului Range Rover. În curând, nava-amiral va dispune de motorul V6 turbo de pe F-Type și de tehnologie de rulare semi-autonomă.

Cât de curând în România? Foarte curând, din moment ce pe piața din Marea Britanie va fi disponibil din toamnă, la prețuri începând cu 76.350 ₤ (89,475 €). Prețul variantei de top va fi de 132.800 ₤ (155.585 €).

Schimbările cele mai importante față de actuala variantă, includ disponibilitatea motorului V6 turbo de pe Jaguar F-Type. Acesta va dezvolta, în varianta Range Rover, 340 CP și 450 Nm, suficient pentru a-l propulsa până la 100 km/h în 7,1 secunde.

2017 Range Rover

Vârful de gamă va avea sub capotă propulsorul V8 turbo, de pe Range Rover Sport SVR, de 550 CP și 680 Nm, care va fi însoțit de coborârea gărzii la sol cu 8 mm, pentru o experiență sportivă veritabilă. Britanicii promit o accelerație 0-100 km/h în 5,1 secunde, încă sub ceea ce oferă concurența.

La nivenul echipării de siguranță, noul model aduce un cumul de sisteme conducere semi-autonomă încă de la primele niveluri de echipare. Astfel, până și cele mai ieftine mașini vor dispune de avertizare la părăsirea benzii de rulare, asistență la parcare, frânare automată de urgență și sistem de monitorizare a gradului de oboseală a șoferului. Versiunile mai scumpe vor primi pilot automat adaptiv corelat cu recunoașterea limitelor de viteză și sistemul de pornire de pe suprafețe alunecoase ”Low traction launch”. Acesta distribuie cuplul motor fiecărei roți separat, pentru a obține cea mai bună aderență posibilă.

2017 Range Rover

Nici sistemul infotainment n-a scăpat, fiind acum împrumutat de la Jaguar XF. Astfel, noul InControl Touch Pro, dezvoltat de JLR, beneficiază de un display de 10 inci, și poate fi dublat de opțiunea Pro Pack, ce permite controlul principalelor funcții printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil.

Caroseria poate fi de-acum personalizată cu 19 culori noi, concepute special de către divizia specială SVO, iar modelul de vârf, SVAutobiography Dynamic, beneficiază de tapiserie din piele cusută în stil ”diamant” și de elemente exterioare în culoarea Graphite.