Range Rover Velar: Cum arată noul SUV Coupe

Primele imagini cu Range Rover Velar au ajuns pe internet, cu doar câteva zile înaintea debutului oficial de la Geneva. Noul SUV Coupe va umple golul dintre Evoque și Range Rover Sport în gama constructorului britanic.

Titulatura Velar nu este nouă în nomenclatura Range Rover, ci își trage seva inspirației de la primele prototipuri ale mărcii din 1969. Spre deosebire de actualele modele din gama Range Rover, Velar adoptă un profil mai dinamic, cu aer de coupe. Range Rover descrie noul model drept un SUV potrivit pentru orice ocazie și pentru orice teren, tracțiunea integrală urmând să fie standard.

În ceea ce privește dimensiunile exterioare, Range Rover Velar va fi mai apropiat de Jaguar F-Pace (4,75 m), decât de Evoque (4,35 m) sau de Range Rover Sport (4,85 m). Tot de la F-Pace, Velar va prelua și noua platformă modulară din aluminiu a grupului Jaguar-Land Rover.

velar (2)

Gama de motorizări va include inclusiv noul diesel cu patru cilindri, cu cilindreea de 2 litri și o putere maximă de 180 CP. Rămâne de văzut dacă Range Rover va oferi, însă, și transmisia manuală cu șase trepte în compania acestuia.

Gama va fi completată de motoarele V6 de 3 litri pe benzină (340 sau 380 CP) și diesel (300 CP), toate disponibile exclusiv în compania unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

velar (5)

Adaugati comentariu