Range Rover Velar: Prima imagine cu noul SUV Coupe

Range Rover extinde gama de modele cu un al patrulea SUV. Intitulat Range Rover Velar, acesta este un SUV coupe, rival direct pentru BMW X4.

Poziționat deasupra lui Evoque, Velar (nume de cod L560) umple golul dintre mezinul Range Rover și actualul Range Rover Sport. Spre deosebire de acestea, Velar va adopta un profil mai dinamic, cu aer de coupe. Range Rover descrie noul model drept un SUV potrivit pentru orice ocazie și pentru orice teren, tracțiunea integrală urmând să fie standard.

Astfel, din punct de vedere al dimensiunilor exterioare, Range Rover Velar va fi mai apropiat de Jaguar F-Pace (4,75 m), decât de Evoque (4,35 m) sau de Range Rover Sport (4,85 m). Tot de la F-Pace, Velar va prelua și noua platformă modulară din aluminiu a grupului Jaguar-Land Rover.

În ceea ce privește motorizările, Velar ar putea apela inclusiv la noul diesel cu patru cilindri, cu cilindreea de 2 litri și o putere maximă de 180 CP. Rămâne de văzut dacă Range Rover va oferi, însă, și transmisia manuală cu șase trepte în compania acestuia.

Gama va fi completată de motoarele V6 de 3 litri pe benzină (340 sau 380 CP) și diesel (300 CP), toate disponibile exclusiv în compania unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

Titulatura Velar nu este nouă în nomenclatura constructorului britanic, ci își trage seva inspirației de la primele prototipuri Range Rover din 1969.

Adaugati comentariu