Range Rover Velar: SUV Coupe, poziționat între Evoque și Range Rover Sport

Range Rover Velar devine, incepand de astazi, cel de-al patrulea model din gama producatorului britanic, pozitionat intre Range Rover Evoque si Range Rover Sport.

Noul model a fost creat de la zero, pe noua platforma modulara din aluminiu a grupului Jaguar-Land Rover, cu un design contemporan, faruri cu LED inguste si manere escamotabile petru usi. Cu un coeficient aerodinamic de 0,32, Velar este cel mai aerodinamic Land Rover realizat pana acum. În ceea ce privește dimensiunile exterioare, cu o lungime de 4,8 m, Range Rover Velar se situează între BMW X3 (4,67 m) și X6 (4,9 m), fiind mai mare decât Evoque (4,35 m), dar mai mic decât Range Rover Sport (4,85 m). Velar va prelua

Range Rover Velar dispune de un sistem de tractiune integrala, suspensie pneumatica integrala, garda la sol mare, de 251 mm (213 mm pentru suspensie cu arcuri elicoidale), adancime maxima de traversare a vadului de 650 mm (600 mm pentru suspensie cu arcuri elicoidale) si de gama completa de tehnologii Land Rover pentru controlul tractiunii, care include Terrain Response 2 si asistenta la inaintarea in teren accidentat.

velar (2)

Gama Velar va reuni 6 motorizari diesel si pe benzina, alaturi de transmisia automata ZF cu 8 rapoarte si de sistemul de tractiune integrala cu Intelligent Driveline Dynamics.

Motoarele diesel Ingenium, cu 4 cilindri, sunt disponibile in variantele de putere de 180 si respectiv 240 CP si se remarca prin emisiile reduse de CO2 (142 g/km, conform normelor europene in ciclu combinat) si prin cuplul de 500 Nm. Celor de mai sus li se alatura noul motor Ingenium, cu 4 cilindri, pe benzina, care dezvolta o putere de 250 CP si asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 6,7 secunde. Ulterior, pentru Range Rover Velar va fi disponibila o versiune mai puternica a acestui motor, de 300 CP.

Motorul V6 diesel se remarca prin cuplul de 700 Nm, care asigura acceleratii si performante excelente in teren accidentat, precum si emisii de CO2 de 167 g/km, conform normelor europene in ciclu combinat. Motorul V6 pe benzina, supraalimentat, de 380 CP, ii ofera lui Velar o acceleratie pana la 100 km/h in numai 5,7 secunde si o viteza maxima de 250 km/h (limitata electronic).

range-rover-velar (15)

La interior, sistemul multimedia Touch Pro Duo dispune de 2 ecrane tactile de inalta definitie, cu diagonala de 10” fiecare, perfect integrate in spatele unor suprafete care devin vizibile, doar in momentul in care sunt iluminate. Aceste afisaje intuitive si subtiri sunt perfect integrate in designul habitaclului si dau o nota avangardista in acord cu linia exterioara a vehiculului. Portbagajul spatios are 673 de litri.

velar (7)

Ca alternativa la tapiteria din piele, Range Rover Velar ofera tapiterie din stofa premium. Materialul de culoare Dapple Grey a fost dezvoltat impreuna cu Kvadrat, cel mai important producator european de materiale textile de inalta calitate si este completat cu insertii din piele intoarsa de culoare Ebony sau Light Oyster.

Cele doua game de baza Velar si Velar R-Dynamic sunt compuse fiecare din nivelele de echipare Standard, S, SE si HSE. De asemenea, clientii pot comanda pachetele exterioare Black si Luxury, care ofera o personalizare suplimentara. Dintre toate modelele Range Rover Velar, cel mai luxos este First Edition, disponibil pe toate pietele, insa numai pentru o perioada limitata de 1 an.

range-rover-velar (11)

Adaugati comentariu