RAR precizează că anvelopelele all-season pot fi folosite și iarna dacă au marcajele specifice

Test pneuri All Season

Registrul Auto Român a revenit cu o serie de precizări legate de anvelopele all-season după ce în presă au apărut informații care au creat confuzii printre șoferi.

După ce în presa generalistă au apărut informații conform cărora anvelopele all-season nu pot fi folosite pe timp de iarnă, Registrul Auto Român revine cu o serie de precizări. Informațiile au apărut după preluarea unui comunicat vechi din 2011 al instituției RAR referitor la utilizarea anvelopelor all-season pe timp de iarnă.

Anvelopele all-season sunt perfect legale pe timp de iarnă dacă au marcajul M+S

Într-un comunicat publicat pe canalele de comunicare ale Registrului Auto Român se arată că anvelopele all-season sunt perfect legale pe timp de iarnă atât timp cât au marcajele specifice. Toate anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (Mud – norod și Snow – zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră,” au transmis reprezentanții Registrului Auto Român.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.

Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment, mai precizează comunicatul RAR.

Test comparativ anvelope all-season

Via Biroul de presă RAR

Adaugati comentariu