Noi benzi unice pentru autobuze, în Capitală. VEZI când apar

Primăria Capitalei va înființa noi benzi unice pentru autobuzele, troileibuzele și tramvaiele Regiei Autonome de Transport București (RATB), a anunțat edilul șef, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul va demara în vară, susține Firea. “În prima parte a lunii iunie va demara pilotul în zona: Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, de la intersecţia cu str. Elena Văcărescu – Piaţă Presei Libere – Bvl. Kiseleff – Mareşal Prezan – Calea Dorobanţilor (între Piaţa Dorobanţilor şi Piaţa Lahovary) – George Enescu – Magheru – Piaţa Română”, a scris primarul general.

A doua etapă prevede instituirea unei căi unice și pe linia tramvaiului 21. “În partea a două a lunii iunie, vom inaugura şi proiectul pentru fluidizarea traficului în zona Colentina. Linia tramvaiului 21 va fi protejată de gard, ca linia 41, pentru ca maşinile mici să nu mai intre pe linia de tramvai, blocând circulaţia. Cale proprie pe tot traseul: terminal Sf. Gheorghe – Calea Moşilor – Obor – Şos. Colentina – Terminal Colentina”, a declarat Firea.

În prezent, benzile unice și căile dedicate exclusiv mijloacelor de transport în comun administrate de RATB se întind pe o lungime de 5,8 kilometri, pe bulevardele Regina Elisabeta, Mihail Kogalniceanu, Dacia, Unirii, Calea Dorobanţilor şi Splaiul Independenţei.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top