RATB vrea 150 autobuze electrice, până în 2017

Regia Autonomă de Transport București (RATB) își va reînnoi anul viitor parcul auto cu 500 autobuze, 150 dintre acestea urmând să beneficize de propulsie 100% electrică.

Prețul mediu estimat de Primăria București pentru noile autobuze este de 200.000 euro. Exemplarele cu propulsie convențională vor fi echipate cu motoare diesel și vor satisface normele de poluare Euro 6.

„Suntem in pregatirea documentatiei extrem de importante pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi, extrem de necesare pentru innoirea parcului auto al RATB, o actiune care, din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa se intample cu multi ani in urma. Potrivit legislatiei de ultima ora, 30% dintre aceste autobuze vor trebui sa fie electrice, ceea ce este un semn bun, pentru ca incepem si noi sa investim in mediu si sa tinem cont la fiecare investitie si de calitatea aerului”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ultima reînnoire a parcului de autobuze RATB a avut loc în perioada 2006-2009, atunci când Primăria Capitalei a achiziționat 1.000 de exemplare Mercedes Citaro.

Adaugati comentariu