Războiul din Ucraina reduce estimările Leoni

Leoni Wiring Systems

Consiliul de administrație al Leoni AG a decis să își ajusteze așteptările pentru exercițiul financiar 2022 ca urmare a războiului din Ucraina și a impactului economic aferent.

În baza noilor perspective Leoni se așteaptă la vânzări mai scăzute, un EBIT și un flux de numerar mai mici pentru 2022, comparativ cu estimările anterioare.

Consiliul de administrație al Leoni se așteaptă ca pierderile parțiale ale producției de la cele două unități ale sale din Ucraina să nu poată fi compensate în totalitate în cursul exercițiului financiar 2022.

Totodată, afacerile din Rusia vor fi și ele afectate de consecințele războiului din Ucraina. Compania notează că sunt posibile și efecte indirecte la nivel mondial precum întreruperi ale producției clienților și furnizorilor care nu pot fi încă estimate.

Conform oficialilor Leoni, „consiliul de administrație caută intens diverse măsuri de compensare ale acestor efecte, inclusiv, printre altele, posibilitatea duplicării producției în unele uzine. În acest scop, Leoni lucrează îndeaproape și constructiv cu clienții și furnizorii săi pentru a gestiona această situație excepțională. Cu toate acestea, o cuantificare clară a impactului direct și indirect al războiului din Ucraina asupra exercițiului financiar 2022 este în prezent imposibilă din cauza incertitudinii mari, iar capacitatea de prognoză este afectată semnificativ”.

Deocamdată, producția celor două fabrici Leoni din Ucraina este așteptată să genereze vânzări mai mici de 300 de milioane de euro, iar pentru activitățile din Rusia au fost bugetate vânzări de mai puțin de 100 de milioane de euro. Compania ia în calcul și potențialele efecte asupra activelor și stocurilor din Ucraina și Rusia, acestea putând fi distruse sau chiar naționalizate. Valoarea totală a activelor din cele două țări este estimată la 12 milioane de euro.

Ca urmare, pentru anul 2022 Leoni se așteaptă acum la vânzări de puțin peste 5 miliarde de euro. Rezultatul financiar pentru 2021 va fi prezentat pe 23 martie.

Leoni are aproximativ 100.000 de angajați în 30 de țări și a realizat în 2020 vânzări consolidate de 4,1 miliarde de euro. Sosit pe piața din România în 2000, când a deschis fabrica din Arad, grupul Leoni are acum aproximativ 13.000 de angajați care lucrează în facilitățile de producție din Beiuș, Bistrița, Luduș, Arad, Pitești, Marghita, Bumbeşti-Jiu și Cluj-Napoca aferente diviziilor WSD (Wiring Systems Division), WCS (Wiring Cable Solutions) și SSC (Shared Service Center).

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top