Recall pentru Hyundai Kona Electric: risc de incendiu la baterie

Noul Hyundai Kona Electric - prețuri în România

Hyundai a emis un recall pentru modelului Kona Electric, modelul coreean suspectând un defect de fabricație la bateriile furnizate de LG Chem.

Modelul electric Hyundai Kona este subiectul unul recall major emis de constructorul din Coreea de Sud. Modelul a fost implicat în 13 incidente ce au implicat incendii raportate în Austria și Canada.

Hyundai Kona Electric

Este suspectat un defect de fabricație ce poate cauza un scurt-circuit la bateriile furnizate de partenerul LG Chem. Astfel, 25.564 de exemplare Hyundai Kona Electric produse între septembrie 2017 și martie 2020 vor fi rechemate în service.

În cadrul recall-ului, bateria va fi înlocuită și va fi updatat software-ul mașinii. Partenerul LG Chem a spus că va participa la inverstigarea problemelor ce au dus la incidentelor raportate.

Hyundai Kona Electric este un model de succes pe piața europeană, fiind comercializate peste 26.000 de unități în prima jumătate a anului 2020. Dacă includem și versiunile cu motor termic, Kona a înregistat peste 70.000 de unități vândute în Europa.

Test Hyundai Kona Electric 64 kWh

Via Automotive News

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top