Începe nebunia: Dieselgate faza 2

Volkswagen Golf TDI BlueMotion

 

VW începe rechemările în service pentru mașinile afectate de scandalul emisiilor. Primul pe listă: Golf 2.0 TDI BMT echipat cu transmisie manuală. Modelul însumează 15.000 exemplare numai în Europa.

VW începe operațiunea nemțește: deja a contactat clienții, făcându-le cunoscut programul remedierilor. Următorul pas va fi trimiterea unei a doua scrisori, în care proprietarii mașinilor cu probleme vor fi invitați să-și facă o programare la service.

Volkswagen Golf TDI BlueMotion

Angajamentul pe care și-l ia producătorul este că, după remedieri, nici consumul de combustibil, nici performanțele mașinilor nu vor fi afectate. Întrebarea e dacă proprietarii care s-au ars în primă instanță mai cred în angajamentele producătorului. KBA, autoritatea federală de transporturi, a avut grijă ca un număr de exemplare modificate să fie testate și a garantat menținerea parametrilor, așadar niciun dubiu asupra corectitudinii operațiunii. Nu ne mai rămâne decât să așteptăm reacțiile proprietarilor după aceste rechemări VW, pentru că sunt sigur că vor exista mulți cărora li se va părea că mașina nu mai trage la fel ca înainte.

Volkswagen Golf TDI BlueMotion

Niciuna dintre mașinile afectate de scandalul emisiilor excesive de NOx nu va fi exclusă. Firește, remedierile for fi făcute gratuit, în baza programării, la centrele autorizate de către VW. În timpul în care mașina este imobilizată, proprietarul va primi un autoturism de schimb. Probabil unul pe benzină. Oricum, mașinile pot circula fără probleme până la remediere, unicul risc la care se expun pasagerii fiind cel de intoxicare cu oxizi de azot.

 

Adaugati comentariu