Record: Cel mai rapid SUV la Nurburgring este…

Audi RS Q8 (2)

Cel mai rapid SUV la Nurburgring este unul încă nedezvăluit oficial. Audi a dus un prototip RS Q8 pe celebrul circuit german și a obținut cel mai bun timp reușit vreodată de un SUV acolo.

Super-SUV-ul construit la Ingolstadt a parcurs un tur de circuit în 7 minute și 42,253 secunde, doborând astfel recordul anterior deținut de rivalul direct Mercedes-AMG GLC 63 S cu puțin peste 7 secunde.

Timpul obținut îl face pe Audi RS Q8 la fel de rapid ca hypercar-ul Lamborghini Murcielago SuperVeloce, dar mai rapid decât Ferrari 599 GTB.

Spionaj: Ce ascunde Skoda sub caroseria de Volkswagen?

Informația a fost făcută publică de site-ul german Nurburgring.de, care a publicat și imagini din cabină, în care apare și timpul obținut pe circuit. Filmarea arată turul de pistă în întregime.

Audi RS Q8 este propulsat de un motor V8 de 4.0 litri, care se regăsește și sub capota lui RS6 Avant. Cel mai probabil, unitatea va dezvolta, și în cazul SUV-ului RS Q8, tot 600 de cai putere și un cuplu de 800 Nm ca în cazul break-ului premium german. Modelul ar trebui să ajungă de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, iar viteza sa maximă ar trebui să fie de 305 km/h.

Super-SUV-ul cu patru cercuri va fi dezvăluti în prima parte a anului viitor, iar primii clienți își vor primii mașina începând cu vara anului 2020.

 

 

Sursă: Nurburgring.de

Adaugati comentariu