Record de autonomie pentru Volkswagen ID.3: 531 km parcurși cu o singură încărcare

electrice Story "Record breaking all-electric drive to Switzerland "

Un Volkswagen ID.3 1st a parcurs 531 km cu o singură încărcare a bateriilor, recordul fiind stabilit pe un traseu între Germania și Elveția.

La doar câteva zile după ce Hyundai a reușit să obțină o autonomie de peste 1.000 km cu un o singură încărcare în cadrul unui test în condiții controlate, Volkswagen a reușit să obțină peste 500 km cu noul său model ID.3.

Modelul folosit a fost un Volkswagen ID.3 1st echipat cu motorul electric de 204 CP și 310 Nm. Bateria cu care este echipat modelul are 58 kWh ce îi asigură o autonomie oficială de 420 km, măsurat în standardul WLTP.

Recordul a fost stabilit de Felix Egolf, un specialist al testelor de consum. Egolf a parcurs distanța dintre Zwickau, Germania și orașul Schaffhausen din Elveția. Testerul a reușit să parcurgă 531 km fără să încarce bateriile modelului ID.3.

Testul a inclus 234 km de autostradă și alți 297 km parcurși pe drumuri naționale. Viteza medie înregistrată a fost de 56 km/oră. Volkswagen spune că pe parcursul testului sistemul de infotainment, navigația, luminile de zi și sistemul de climatizare au funcționat temporar sau în permanență.

Îi mașină s-au aflat doi adulți și echipamente pentru filmarea recordului, ceea ce a însemnat o greutate suplimentară de 250 kg în plus.

Via Volkswagen

Adaugati comentariu