Record de mașini înmatriculate în România luna trecută

Inmatriculari 2 ACEA România autoturisme

Număr record de mașini înmatriculate în România luna trecută. Nicio lună iulie din ultimii zece ani nu a avut astfel de cifre. Peste 23.000 de mașini noi au fost înmatriculate în iulie 2019.

Nu mai puțin de 23.206 vehicule noi au fost înmatriculate în țara noastră în luna iulie, cee ace reprezintă o creștere de 52,6% față de aceeași lună a anului trecut, când 15.210 vehicule au fost înmatriculate.

Astfel, după primele șapte luni ale acestui an, numărul total de înmatriculări a ajuns la 94.826, echivalent cu o crșetere de 26% față de perioada similară din 2018. În schimb, alte state din Uniunea Europeană au cunoscut o scădere semnificativă: -11,1% în Spania, -4,1% în Regatul Unit. Excepție face însă Germania, unde s-au înmatriculat cu 4,7% mai multe mașini în iulie 2019 decât în iulie 2018, așa cum arată LMC Automotive.

Inmatriculari

Cifrele mari trecute în contul automobilelor noi au determinat o scădere a importului de autoturisme rulate cu 5,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Proporția rămâne îsnă, covârșitoare. Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile arată că numărul de mașini rulate, cu normă de poluare ridicată, este de aproximativ 2,7 ori mai mare decât numărul mașinilor noi.

S-a înregistrat o creștere semnificativă și în dreptul vehiculelor comerciale, de 6%. Și aici, cele rulate au cunoscut o scădere (-5,1%).

 

Sursă: APIA

Adaugati comentariu