Record: Mercedes-AMG ia titlul pentru a șasea oară la rând

Mercedes-AMG Petronas Formula 1

Valtteri Bottas a câștigat Marele Premiu al Japoniei, o victorie care aduce al șaselea titlu consecutiv pentru Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Este prima victorie obținută de finlandez după succesul înregistrat în aprilie, în Azerbaijan.

Victoria de la Suzuka le aduce celor de la Mercedes un nou record: este cel de-al șaselea titlu mondial în șase ani. În Japonia, în urma lui Bottas au urcat pe podium Sebastian Vettel de la Ferrari și colegul de echipă Lewis Hamilton.

Pilotul finlandez de la Mercedes a plecat lansat și a trecut de prima linie, ocupată de monoposturile Ferrari. O strategie cu două opriri la menținut în frunte și l-a ajutat să obțină cea de-a șasea victorie a carierei în Formula 1.

Mercedes-AMG Suzuka World Championship title (4)

În urma lui, au avut propriul război pentru locul 2 Lewis Hamilton și Sebastian Vettel. Neamțul a reușit să-și păstreze poziția în fața britanicului, trecând linia de sosire la numai 0,4 secunde în fața acestuia.

Max Verstappen de la Red Bull a înregistrat singurul abandon al cursei de la Suzuka. În urma unui atac asupra lui Charles Leclerc de la Ferrari, în primul tur, olandezul a fost nevoit, în cele din urmă, să se retragă de pe circuit, în turul al 15-lea. Incidentul este investigat.

Cu noul succes în Formula 1, Mercedes egalează recordul obținut de Ferrari în anii 1999-2004. Team-ul din Brackley și-a asigurat matematic și un titlu la piloți, pentru că Lewis Hamilton ocupă primul loc cu 338 de puncta, iar Valtteri Bottas e pe 2 în clasamentul general, cu 274 puncte, cu doar trei curse înainte de final. Următoarea oprire este Mexic.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top