Record: Mercedes-Benz 300 SLR vândut pentru 135 milioane euro

Record în lumea vânzărilor de automobile clasice: unul dintre cele două exemplare Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé din 1955 a fost vândut la licitație pentru suma de 135 milioane euro.

Una dintre cele mai rare mașini clasice din lume, Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé din 1955, a fost vândut la licitație pentru o sumă record. Acest model de competiție extrem de rar provine din colecția constructorului german și a fosr vândut către un colecționar anonim prin intermediul casei de licitații RM Sotheby’s.

Cea mai scumpă mașină din lume

Suma încasată va merge către Mercedes-Benz Fund, o fundație care va asigura burse în domeniul protecției mediului.

Modelul coupe poartă numele creatorului său, Rudolf Uhlenhaut, șeful departamentului de competiției în anii ce au urmat celui de-al doilea Război Mondial. Pe lângă modelul coupe ce îi poartă numele, Uhlenhaut a creat și modelul W196 ce a alergat în Formula 1 și 300 SLR, automobil ce a câștigat celebra cursă Mille Miglia cu Stirling Moss la volan.

Coupe-ul Uhlenhaut era urmașul modelului 300 SLR. Folosea caroseriea închisă cu portiere de tip fluture preluate de la modelul de stradă 300 SL. Însă acest model nu a avut șansa să ajungă pe circuit. Imediat după ce proiectul a fost terminat, Mercedes-Benz se retrăgea din lumea curselor în urma accidentului major de la cursa de 24 de ore de la Le Mans 1955.

Doar două prototipuri Uhlenhaut Coupe rămâneau în colecția Mercedes. Unul dintre ele a fost vândut la licitație pentru suma record de 135 milioane euro, doborând recordul deținut de modelul Ferrari 250 GTO din 1962.

Via Mercedes-Benz

Adaugati comentariu