Vecinii de la sud de Dunăre intră în Guinness Book of Records, reușind să alcătuiască cel mai lung șir de Forduri din istorie! Nici nu e de mirare stabilirea unui record mondial, la câte mașini sunt înmatriculate în (sau pe) Bulgaria.

Bulgarii s-au încăpățânat să strângă 1527 de americance. Și nu pe 3,2 km, așa cum titrează aproape fără excepție presa de pretutindeni, pentru că nu pot fi înghesuite fizic atâtea mașini într-o distanță atât de mică, decât dacă ar avea, în medie, puțin peste 2 m lungime fiecare (ca să nu mai calculăm și distanțele dintre ele). Oricum, nu asta e relevant. Relevant este însă faptul în sine de a aduna 1527 de Forduri în Bulgaria, o mare performanță în sine! Recordul a fost stabilit pe 4 iunie, la ora 9.00 și este cu atât mai impresionant, cu cât o parte din mașinile venite să pună umărul la stabilirea performanței au fost respinse de oficialii Guinness World Records, pe motiv că nu pot fi încadrate în categoria vehiculelor ușoare.

Asta arată implicarea bulgarilor, care au venit cu mic, cu (prea) mare să scrie istorie. În total, 2178 de useri se înscriseseră pe site-ul dealerului Ford din Bulgaria, Moto Pfohe, până la ora întâlnirii! Mașinile acceptate conform regulamentului, au defilat apoi pe o distanță de 20 de km, în coloană compactă.

Record mondial Ford

 

Inutil de precizat că, pentru a aduna 1527 de mașini, s-a apelat și la modele ieșite din producție sau de colecție: Taunus, Granada, Mercury, Probe, Cougar, Thunderbird, Cobra și chiar și un Model A din 1930. Toată desfășurarea de forțe capătă o și mai mare amploare, dacă o comparăm cu vechiul record, de 829 de mașini strânse laolaltă în 2014, pe continentul Nord American.

Îi felicit pe bulgari și nu pot să nu-mi imaginez cum ar arăta un șir românesc de Dacii. Oare există km suficienți de autostradă pentru un astfel de record mondial? Ce părere au DaciaClub, LoganClub, ClubSandero, ForumDuster și DaciaClasic?

Surse: motopfohe.bg, record.ford și guinnessworldrecords