Record mondial pentru Passat BlueMotion

Volkswagen Passat a stabilit un nou record mondial, parcurgând 2.464 de kilometri cu un singur rezervor de combustibil.

Un model Passat BlueMotion condus de jurnalistul britanic Gavin Conway, de la publicația “The Sunday Times”, a stabilit un nou record mondial Guinness, pentru cea mai lungă distanță parcursă de un automobil de producție, cu un singur plin de carburant. Pentru a stabili acest record, mașina a pacurs o distanță de 2.464 de kilometri, echivalentul unui drum Londra-Malaga cu un singur rezervor de carburant, sau a unui drum de la Los Angeles la New York, cu o singură realimentare.

Propulsorul modelului care a stabilit noul record mondial, este o unitate de 1,6 litri TDI, cu tehnologie common rail, care dezvoltă o putere de 105 CP. Mașina care a participat la această încercare, nu a suferit nici o modificare suplimentară, fiind un model de serie, din gama BlueMotion. Față de un Passat standard, gama BlueMotion prezintă mici modificări ale caroseriei, pentru o îmbunătățire a aerodinamicii, o gardă la sol mai redusă, sistem Stop-Start, un alternator inteligent, cu funcționare programabilă, rapoarte mai lungi ale transmisiei și pneuri cu o rezistență la rulare mai mică decât cele standard. 

Rezultatul este un automobil convențional, care se conduce, repară sau întreține ca oricarea altul, dar care este în același timp, unul dintre cele mai eficiente vehicule de pe piață. Toată această tentativă de stabilire a unui nou record mondial, a fost atent supravegheată de specialiștii Guinness și de alți specialiști din domeniu. La finalul celor 2.464 de kilometri, Passat BlueMotion a consumat un total de 77,25 de litri de motorină, depășind chiar și estimările de consum ale celor de la Volkswagen.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top