Record pe Nurburgring pentru Porsche Taycan Turbo S

Porsche a stabilit un record pentru mașinile electrice pe circuitul Nurburgring în varianta de 20,8 kilometri cu modelul Taycan Turbo S.

Un Porsche Taycan Turbo S cu Performance Kit a stabilit un nou timp de referință de Nurburgring. Recordul este valabil pentru mașini electrice, modelul Porsche oprind cronometrul la 7 minute și 33.3 secunde. Porsche doboară astfel recordul anterior de 7 minute și 35 secunde stabilit de modelul Tesla Model S Plaid.

Record pentru Porsche Taycan Turbo S

Modelul Porsche Taycan Turbo S a fost pilotat de Lars Kern, modelul fiind echipat cu rollcage și scaune tip scoică, obligatorii pentru stabilirea unui record pe circuitul german Nurburgring. Kit-ul de performanță include jante de 21 de inchi cu design RS-Spyder, cu anvelope sport Pirelli P Zero Corsa, omologate pentru drum, care sunt acum disponibile pentru Taycan. Compoziția acestor anvelope este similară cu cea a anvelopelor de curse. Un alt element al kit-ului de performanță este o actualizare de software a Porsche 4D Chassis Control, astfel încât să funcționeze în armonie cu anvelopele sport. Sistemul analizează și sincronizează toate sistemele de șasiu ale Taycan în timp real.

Kit-ul de performanță este oferit de Porsche Tequipment. În prezent, este disponibil numai în Germania și doar pentru modelul Taycan Turbo S din anul 2023 la un preț de 13.377 euro.

Porsche Taycan Turbo S folosește două motoare electrice cu o putere totală de 625 CP. Cu modul Launch Control activat, puterea crește la 761 CP.

Via Porsche

Adaugati comentariu