„Recordul” săptămânii: 223 km/h, pe autostrada Bucureşti-Braşov

Viteză București-Brașov

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, săptămâna trecută, 68 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 223 km/h, pe autostrada Bucureşti-Braşov.

De asemenea, poliţiştii au depistat 8 şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice. Au fost întocmite 2 dosare penale şi aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute şi permisele de conducere.

În perioada 18 – 24 iunie 2018, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 68 de şoferi care circulau cu viteze de peste 180 km/h pe autostrăzi, 10 dintre aceştia fiind înregistraţi de aparatul radar conducând cu viteze de peste 200 km/h.

Cea mai mare viteză, 223 km/h, a fost înregistrată în după-amiaza zilei de 23 iunie, când poliţiştii au înregistrat un bărbat care conducea, pe Autostrada A3 Bucureşti-Braşov, cu viteza de 223 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

De asemenea, poliţiştii au depistat 8 conducători auto ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, în 2 cazuri au fost întocmite dosare penale, iar în celelalte 6 cazuri au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, fiind luată totodată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere şi eliberarea unei dovezi fără drept de circulaţie.

Când se aplică sancţiunile

Conform OUG nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice (Codul Rutier), viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top