Red Bull Racing a lansat monopostul RB7

Red Bull Racing a lansat la Valencia, pe Circuitul Ricardo Tormo, monopostul pentru sezonul 2011 – RB7. Bolidul menit să apere cu succes cele două titluri cucerite anul trecut, a fost dezvelit pe linia boxelor de către Campionul Mondial Sebastian Vettel și de către colegul său, Mark Webber.

A urmat o conferinta de presa in asa numitul Energy Station al echipei Red Bull Racing, conferinta de la care nu au lipsit cei doi piloti, directorul de echipa Christian Horner si directorul tehnic Adrian Newey.
Masina RB7 a parcurs primul tur de circuit odata cu deschiderea sesiunii de teste. Au trecut 11 saptamani de cand Sebastian Vettel a castigat cursa de la Abu Dhabi, incoronandu-se astfel campion de F1; mai sunt 6 pana la startul sezonului 2011, adica pana la Marele Premiu din Bahrain.

Lansarea a incununat luni de munca asidua la fabrica din Milton Keynes, fiecare departament concentrandu-se pe obiectivul final, acela de a aduce noi trofee in vitrina echipei Red Bull Racing. 

Iata ce a declarat Christian Horner: “Este un sentiment minunat sa vin aici pentru lansarea monopostului inscriptionat cu numarul 1, in calitate de Campioni Mondiali in exercitiu, dar provocarea consta acum in apararea titlurilor. In ultimele luni, echipa a fost foarte concentrata in dezvoltarea monopostului RB7. Adrian ne-a furnizat schitele in timpul in care ne-am obisnuit deja, iar echipa de design si productie a trebuit sa depuna un efort considerabil pentru ca masina sa fie gata in cel mai scurt timp cu putinta. Urmeaza un sezon lung, cel mai lung din istoria Formulei 1, si avem adversari redutabili. Dar suntem foarte motivati si vom munci mult pentru a pastra cele doua titluri mondiale. Sunt convins ca va fi o competitie fascinanta.”

La randul sau, Adrian Newey a declarat: “Prima evolutie a unei masini este intotdeauna un moment special. Marea provocare pentru noi, in acest an, a fost reintroducerea sistemului KERS. E intotdeauna complicat sa gasesti solutii care sa nu afecteze aerodinamica masinii. In acest sezon, in care McLaren, Ferrari si Mercedes au KERS, este important ca acest sitem sa functioneze foarte bine, pentru performante sporite in demaraj.”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top