Red Bull Racing va avea motoare Honda

Red Bull Racing Honda

Honda va furniza motoare pentru Red Bull Racing, la scurt timp după divorțul de McLaren, la capătul unei relații dezastruoase. Șefii echipei de Formula 1 au confirmat că vor trece de la motoare Renault la propulsoarele nipone în sezonul viitor.

Această mutare pune capăt unei colaborării de 12 ani între Red Bull Racing și Renault, după 57 de mari premii și 4 titluri mondiale câștigate în compania producătorului francez.

“După ce am analizat atent, suntem convinși că acest parteneriat cu Honda este direcția corectă pentru echipa noastră”, susține șeful echipei din Marele Circ, Christian Horner, care speră ca unul dintre cei doi piloți ai săi, australianul Daniel Ricciardo sau olandezul Max Verstappen, să aibă astfel șanse la titlu.

Red Bull și Renault semnaseră prelungirea înțelegerii în 2016, pe o durată de două sezoane. Team-ul lui Horner și-a asigurat astfel propulsoarele înainte de expirarea contractului cu francezii. “Am fost impresionat de implicarea constructorului japonez și de dorința sa”, mărturisește Horner.

Honda va furniza în continuare motoare echipei Torro Rosso.

“Suntem convinși că lucrând cu Torro Rosso și Red Bull Racing ne va permite să ne apropiem de obiectivul nostru, acela de a câștiga curse și titluri mondiale și de a construi parteneriate puternice”, sunt planurile lui Takahiro Hachigo, președinte la Honda Motor Company.

Renault va face echipă din sezonul următor cu McLaren.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top