Registrul Auto Roman va testa noxele in mers

Registrul Auto Roman va putea testa in mers noxele reale, procesul de achizitie publica pentru un echipament performant care va permite acest lucru fiind deja demarat.

Evaluat la 365.000 euro (1,62 milioane lei fără TVA), echipamentul portabil care va fi folosit de RAR poate masura emisiile tuturor autovehiculelor de pasageri (categoria M) sli de transport de marfa (categoria N). RAR va putea, astfel, preleva si analiza mostre din gazele emise in conditii reale de trafic.

„Echipamentul portabil de masurare a emisiilor poluante – PEMS -, care se poate instala pe orice autovehicul din categoriile M si N, se conecteaza la sistemul de evacuare al autovehiculului, in partea finala a acestuia, preleveaza si analizeaza mostre din gazele de evacuare, in timp ce autovehiculul este condus in conditii reale de trafic, pe un traseu prestabilit si verificat cu ajutorul aparatului GPS din dotarea PEMS”, explica directorul general al RAR, George Dinca.

Echipamentul portabil care va intra in dotarea RAR va respecta toti parametrii tehnici prevazuti in ultimele regulamente europene.

Registrul Auto Roman este autoritatea competenta in Romania in domeniul vehiculelor rutiere, sigurantei rutiere, protectiei mediului inconjurator si asigurarii calitatii.

Adaugati comentariu