Renault 5 Prototype prefigurează viitorul model 100% electric

Renault 5 Prototype autoexpert.ro

În contextul planului de restructurare Renaulution, marca franceză va lansa 14 modele noi, printre care și o citadină electrică prefigurată de Renault 5 Prototype.

Marca Renault își va structura activitatea pentru a atinge trei țeluri principale până în 2025:

  • să devină o marcă tehnologică, echipându-și vehiculele cu cele mai avansate sisteme de inteligență artificială și securitate tehnologică
  • să devină o marcă de servicii, în special în domeniul conectivității, inclusiv prin introducerea în 2022 a noului sistem de infotainment My Link cu Google Buily-in. Astfel, va deveni primul producător din lume care aduce serviciile Google pe piața vehiculelor de volum
  • să devină o marcă cu zero emisii, oferind vehicule hibrid (E-TECH), electrice, și cu hidrogen pentru vehicule utilitare. În 2025, Renault urmărește să devină marca cu cel mai verde ”mix” de pe piața europeană.

Renault va produce din acest an utilitare alimentate cu hidrogen 💡

 

R5 Prototype autoexpert.ro

Scopul principal este să recâștige teren în segmentul C, adică în clasa compactă, în care Megane nu este atât de apreciat pe cât se așteptau francezii. De asemenea, se urmărește consolidarea poziției de lider în clasa mică, unde perechea Clio – Captur face legea. Astfel, Renault va lansa 14 modele noi până în 2025, dintre care 7 pur electrice și 7 în segmentele C și D, sperând, astfel, să crească producția modelelor compacte și medii până la 45% din producția totală.

Renault 5 Prototype – renașterea simbolului

Fără a se întoarce în trecut, Renault va re-lansa modelul emblematic R5, aliniindu-l la tehnologiile actuale. Viitorul model de serie este prefigurat de conceptul Renault 5 Prototype și va fi un autoturism 100% electric destinat circulației urbane. Materialele și tușele folosite sunt ”furate” din domenii precum mobilier, sport și electronică și, împreună cu nuanța galbenă a caroseriei, îi conferă lui Renault 5 Prototype un aer ”pop”, foarte modern.

R5 Prototype autoexpert.ro

„Designul Renault 5 Prototype se bazează pe modelul emblematic din patrimoniul nostru, R5. Acest prototip întruchipează pur și simplu modernitatea, un vehicul relevant pentru timpul său: urban, electric, fermecător”, spune Gilles Vidal, director de design Renault.

➡ Renaulution: ce pregătește Renault până în 2030 💡

Deși multe elemente de design au fost preluate de la versiunea originală, ele au fost reinterpretate pentru a îndeplini rol funcțional: priza de aer din capotă ascunde, de fapt, priza de curent, stopurile au în componență deflectoare aerodinamice, iar proiectoarele de ceață sunt, transformate în lumini de zi. Se remarcă, de asemenea, plafonul acoperit cu material textil, emblemele care se aprind și siglele cu ”5” și drapelul Franței, desenat fin pe oglinzi.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top