Renault 5 Turbo 3E: concept electric inspirat de clasicul R5

Francezii de la Renault au prezentat un concept electric special inspirat direct din clasicul R5. Denumit Renault 5 Turbo 3E, acest concept a fost dezvoltat pentru drift și va debuta oficial în 25 septembrie.

Noul prototip electric R5 Turbo 3E face parte din seria de proiecte speciale dezvoltate pentru aniversarea a 50 de ani de la lansarea modelului clasic Renault 5. Noul concept va debuta oficial în data de 25 septembrie, în cadrul Concursului de Eleganță de la Chantilly. Prototipul va fi expus și la standul Renault de la Salonul Auto de la Paris.

Renault 5 Turbo 3E

Renault 5 Turbo 3E are două motoare electrice câte unul pentru fiecare roată din spate. Cele două motoare oferă o putere cumulată de 380 CP și un cuplu maxim de 700 Nm. Bateria folosită pentru alimentarea motoarelor electrice are 42 kWh. Conceptul poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 3,5 secunde (3,9 secunde în modul drift). Viteză maximă: 200 km/oră. Conceptul cântărește 980 de kilograme (+ 520 kg bateriile).

Cu dimensiuni reduse și o caroserie realizată din fibră de carbon, noul concept aduce un tribut sportiv clasicului R5.

În luna iulie, renault a prezentat conceptul Renault 5 Diamant, parte din aceeași serie de proiecte speciale create pentru celebrarea celor 50 de ani de R5.

Via Renault

 

Adaugati comentariu