Renault Arkana model 2024 – ce se schimbă?

Renault Arkana model 2024 autoexpert.ro

Francezii l-au lansat ”cu pompă”, ca primul SUV-coupe accesibil. Acum, mânați de vânzările mari obținute de versiunea cea mai bine echipată, îl rafinează și mai mult. Iată ce aduce nou Renault Arkana model 2024.

În segmentul C (al modelelor compacte), e o pâine bună de mâncat. Vânzările se situează la cote înalte, mai ales dacă ne referim la SUV-uri. Astfel, Renault joacă în această clasă cu trei modele, crossoveruri sau SUV-uri. Megane E-Tech este cel mai mic dintre ele, Arkana – cel mai șarmant, iar Austral cel mai convențional, înlocuindu-l pe Kadjar.

Practic, cei trei reprezentanți și-au împărțit nișele într-un mod ideal, evitând să se canibalizeze. Primul e electric, al doilea – coupe, al treilea SUV pursânge. Nu ai cum să-ți dorești ceva anume în segmentul compactelor și Renault să nu-ți poată oferi.

SUV Coupe francez autoexpert.ro

Cel mai vechi dintre ele, coupe-ul Arkana, datează din septembrie 2020. Astfel, deși mai putea fi vândut așa, Renault a decis să-l retușeze după nici 3 ani. Deci, ce aduce nou Renault Arkana model 2024?

esprit Alpine ia locul lui E-Tech Engineered

În primul rând, o nouă versiune de top, pentru a fi încadrat mai bine în gamă. Se pune mare preț pe cel mai bine echipat Arkana, pentru că, până acum, 53% dintre exemplarele comercializate în Europa i-au aparținut. Adică, inițial, versiunii R.S. Line, apoi celei E-Tech Engineered. Legat de propulsii, cea mai cerută a fost full hybridul de 145 CP (63% din total).

Citește pe autoexpert.roGhid de achiziție Renault Arkana 💡

Noua versiune de top se numește – cum altfel – esprit Alpine. A fost introdusă în gamă pe Austral, și preluată recent de Clio. La Arkana, se evidențiază prin lamela gri din bara de protecție față (în culoarea caroseriei la echipările evolution și techno), prin elementele negre glossy din zona inferioară, prin jantele de 19 inchi nou desenate și printr-un eleron montat pe hayon. Ulti,ul costă 150 euro și este disponibil opțional doar pe esprit Alpine.

La interior, esprit Alpine este garnisit cu tapițerie mixtă Eco Tep provenită din surse sustenabile în proporție de 10% și Alcantara pe suprafețe mai mari decât la fosta versiune, E-Tech Engineered. Accente albastre la cusături și pe centurile de siguranță, precum și sigla Alpine sunt prezente în habitaclu. Pe fețele de uși și pe volan, cusăturile au culorile drapelului Franței. Bordul este placat în zona pasagerului cu un material dur, cu aspect de ardezie (o rocă sedimentară). Maneta schimbătorului este de tip e-shifter.

Renault Arkana model 2024 – modificări în toată gama

Însă indiferent de echiparea aleasă, Arkana aduce noi elemente de design. O bandă lucioasă unește farurile, iar în mijlocul său se află sigla Renault. Grila frontală are un efect 3D pronunțat, și este de culoare neagră, Satin Chrome sau Black Chrome, în funcție de echipare. Apropo, sunt trei echipări disponibile în gamă: Evolution, Techno și esprit Alpine.

SUV Coupe francez autoexpert.ro

În spate, terminațiile eșapamentului sunt de culoare Black Chrome. Stopurile sunt acoperite cu un plastic cu tentă fumurie. Toate elementele cromate de la Arkana pre-facelift au fost înlocuite cu unele Black, Satin Black sau Deep Glossy Black, în funcție de echipare.

Legat de dotări, cea mai austeră, Evolution, vine standard cu navigație, sistem multimedia Easy Link cu Android Auto și Apple CarPlay wireless și cu instrumentar digital de 7 inchi.

În gamă a apărut și o culoare nouă, Midnight Blue. Motoarele au rămas neschimbate. Comenzile pentru noul model se vor deschide în curând.

via Renault

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top