Renault Captur Coupe va fi prezentat la Moscova

Renault Captur Coupe

Renault Captur Coupe este mașina cu care francezii atacă SUV-urile coupe de clasă mică. Prototipul a fost surprins în teste, iar o versiune apropiată de cea de serie va fi prezentată în luna august, la Salonul Auto de la Moscova.

Renault vrea să profite de poziția lui Captur, care se află pe primul loc în topul celor mai populare SUV-uri mici din Europa, și pregătește o versiune coupe.

Cu o siluetă alungită și aerodinamică, versiunea coupe vine cu elemente noi de design, care ar putea reprezinta un indiciu pentru cum va arăta viitoarea generație Captur, pe care Renault o va prezenta anul viitor.

Oglinzile sunt mutate din portieră lângă geamurile din față, iar grila față pare mai îndrăzneață. Imaginea teaser publicată de francezi arată că noul model va primi o semnătură luminoasă nouă, cu faruri LED în forma literei C, asemănătoare cu ceea ce am văzut deja la fratele de platformă Clio.

Mașina are la bază aceeași platformă CMF-B pe care este construită și cea de-a cincea generație Clio. Astfel, nu va primi nici acum tracțiune integrală. Gama de motorizare va include versiunea diesel 1.5 dCi și două opțiuni pe benzină, 0.9 și 1.2 TCe, cuplate la o transmisie manuală sau opțional, una automată EDC cu dublu ambreiaj.

Surse din interior susțin că și o versiune Captur RS a fost aprobată de șefii de la Renault. Aceasta ar primi o putere în jurul valorii de 200 de cai putere.

Renault Captur Coupe va fi primul SUV coupe din afara segmentului premium. Mașina va fi prezentată pe 29 august, la Salonul Auto de la Moscova și va intra în producție anul viitor, la uzina Renault din capitala Rusiei. Presa speculează că pe unele piețe, Captur Coupe ar putea ajunge cu logo-ul Dacia.

Adaugati comentariu