Renault Clio E-Tech și Captur E-Tech: noi modele electrificate

Renault a lansat oficial o versiune cu sistem de propulsie hibrid pentru noul Clio și plug-in hybrid pentru Captur.

La Salonul Auto de la Bruxelles, Renault a prezentat oficial noile modele Clio E-Tech și Captur E-Tech. Noua denumire desemnează versiunile cu sistem de propulsie hibrid.

Noua generație Clio a fost lansată anul trecut, iar acum clienții pot alege versiunea cu sistem de propulsie hibrid format din motorul pe benzină cu patru cilindri de 1.6 litri și două motoare electrice dintre care unul care joacă rol de starter-generator.

Puterea totală a sistemului hibrid este de 140 CP, motorul electric fiind acompaniat de o baterie de 1.2 kWh. Clio E-Tech are un consum de carburant redus cu 40% comparativ cu versiunea echipată exclusiv cu motor termic.

Alături de Clio E-Tech, Renault a lansat și o versiune plug-in hybrid pentru noul model Captur. Renault Captur E-Tech folosește tot un motor pe benzină de 1.6 litri asociat cu motor electric și starter-generator, puterea totală a sistemului hibrid fiind de 160 CP. Bateria folosită de Captur are 9.8 kWh, ceea ce permite o autonomie în mod full electric de 50 km (regim mixt) sau 65 km (regim urban).

Adaugati comentariu