Test drive Renault Clio Sport Gordini 2.0 16v 200 CP

Clio RS este ultimul reprezentant al unei generații de hot-hatch-uri construite cu scopul singular de a transforma benzina în adrenalină.

  • Cel mai dinamic hot-hatch de clasa mica
  • raport pret/performante ideal
  • Editia Gordini nu impresioneaza
  • consum ridicat comparativ cu concurenta

Lumea modernă a automobilului a devenit un loc destul de neprietenos cu hot-hatch-urile. Pe de o parte, avem un preț al benzinei la fel de volatil ca atitudinea liderilor din Orientul Mijlociu, iar, pe de altă parte, avem oamenii responsabili de taxe și impozite care consideră orice motor de 2 litri un lux ce merită pedepsit.

Automat, producătorii de automobile au două opțiuni: fie renunță la aceste mașini, fie le domolesc pentru a trece cu brio pe sub radarul inamicilor. Clio RS a fost construit într-o vreme în care consumul de carburant și emisiile de CO2 nu erau decât două cifre de interes statistic, iar asta îl face una dintre cele mai reușite mașini pe care le poți cumpăra. Poate am spus prea multe prea devreme, dar am impresia că multi dintre voi bănuiau acest verdict.

E greu sa pui degetul pe elementul definitoriu pentru Clio RS, șasiul, motorul, direcția sau suspensia. Toate funcționează perfect împreună, acordate fiind de impulsurile și de tenacitatea șoferului. În cazul concurenților moderni ai lui RS electronica se interpune de multe ori între ce face șoferul și cum reacționează mașina, situație ce poate deveni foarte frustrantă.

Clio RS are și el electronica lui, dar ea intervine discret și doar atunci când greșești, fără a anticipa eronat și a-ți strica toată distracția. Consumul și confortul nu se numără printre atuurile lui Clio RS, primul este cam ridicat, iar al doilea cam scăzut, dar amândouă aspecte sunt compensate din plin.

În concluzie ai două opțiuni: fie poți trăi cu regretul că viitoarele hot-hatch-uri nu vor mai avea personalitatea unui Clio RS, fie te poți orienta către primul showroom Renault cu 20.800 de euro în buzunar. Daca vrei versiunea Gordini adaugă 1.500 de euro, dar pachetul optic și de interior nu e chiar senzațional raportat la prețul pe care îl cere Renault. Recomandarea noastră ar fi să folosești acești bani mai degrabă pentru scaunele Recaro și pachetul CUP.

Date tehnice: Renault
Clio Sport
Sasiu si caroserie
Motorizare 2.0 16v
Nr. usi/locuri 3/5
Masa proprie/totala [kg] 1205/1690
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4020/1770/1485
Ampatament
Volum portbagaj [l] 290 (1040)
Motor si transmisie
Tip motor 2.0 16v
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 1998
Sistem alimentare injectie directa
Putere max. [kW(CP)/rpm] 147(200)/7100
Cuplu max. [Nm/rpm] 215/5400
Cutie de viteze Manuala/6
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 225
0-100 km/h [s] 6.9
Consum urban/extra/mixt 11.2/6.5/8.2
Emisii CO2 [g/km] 190

Adaugati comentariu