Renault dezvoltă un crossover mai mic decât Captur

Frate mai mic pentru Captur -AutoExpert

În caz că mai era nevoie de vreo dovată că toţi constructorii au dat în boala crossover-urilor, iată că zvonurile conform cărora Renault ar lucra la un frate mai mic pentru Captur sunt din ce în ce mai puternice. Sigur, Qwid a fost prezentat deja pentru pieţe emergente dar, se pare că şi pentru Europa se lucrează intens.

Zvonurile conform cărora francezii de la Renault consideră că mai este loc sub Captur pentru încă un model crossover au fost alimentate preponderent de presa auto germană. Dacă cei 4,1 metri ai lui Captur îl făceau să pară suficient de mare în ochii celor de la Renault, se pare că noul model va avea o lungime de 3,9 metri. Adică tot atât cât măsoară Renault Kwid, modelul asiatic de buget dezvoltat după filosofia Dacia.

Se presupune că noul model va folosi platforma conceptului Value Up, un studiu Renault nu foarte popular la nivel mediatic, dar care se baza pe o platformă constructivă simplistă, uşoară şi de dimensiuni reduse. Dacă va apărea, noul model urmează să fie echipat cu motorizări cu capacitate cilindrică redusă, printre care şi unitatea de 1 litru şi 70 CP, întâlnită pe noul Twingo, dar şi turbodiesel-ul de 1,5 litri care ar urma să producă între 75 şi 110 CP. Cele mai fanteziste speculaţii dau ca posibilă şi o versiune RS de aproximativ 200 CP, dar mai e mult până acolo.

Deşi, repetăm, Qwid a fost deja arătat, jurnaliştii germani susţin că viitorul model Renault se va inspira de la aspectul lui Twingo, în timp ce aranjamentul interior ar urma să fie influenţat de cel al conceptului Renault Eolab, mizându-se pe mai multe ecrane tactile care să preia rolul comenzilor clasice de până acum. Lansarea este prevăzută pentru anul 2017, în timp ce pentru preţ este speculată o valoare de aproximativ 16.000 euro.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top